Suntem salvați! Vom fi duși la spital pe 170 de cai putere!

Federovici a anunțat, acum câteva zile, că două ambulanțe „ultramoderne” au ajuns pe pământ botoșănean, mulțumită eforturilor PSD. Nu știm care eforturi, însă șefa organizației locale a social-democraților a ținut neapărat să ne asigure că sistemul nostru de intervenții e pe cai mari.

E destul de greu să ne dăm seama dacă postarea din 7 iunie a luat copy-paste rânduri dintr-un anunț de pe OLX, ori Doina a „adăpostit” dintotdeauna o pasionată de mașini în ea. Pentru că ce a tastat acolo are o relevanță aproape nulă pentru „pacienții critici”. De fapt, descrierea făcută de ea pare să nu aibă relevanță pentru nimeni și nimic, în contextul dat. Dar, dacă ea chiar știe despre ce vorbește, în mod clar e mașinistă.

Deci: ambulanțele astea îs mai lungi. Asta, ca să „adăpostească mai multă aparatură performantă”. Vai, doamnă, și noi care credeam că vor ăștia să bage câte doi oameni, unul cu picioarele la capul celuilalt. Și dacă spera cineva că va afla detalii despre aparatura asta performantă, sau măcar în comparație cu ce e performantă, pofta-n cui, că avem informații mai importante.

Motor de 2300 centimetri cubi și 170 de cai putere! Vă dați seama cum zboară ambulanțele astea peste craterele noastre? N-o să se mai plângă nimeni că salvarea întârzie sau că ajunge greu la spital. Nu, nu, pacientul va fi transportat cu toată viteza pe care o permit motoarele astea. Și dacă sare de pe targă la fiecare groapă din asfalt, ce? Contează să ajungă mai repede, nu și întreg. Atâtea pretenții.

Dar asta nu e tot! Reprezentanta Top Shop ne spune că ambulanțele au sistem electric de control al tracțiunii, ba chiar și asistență la pornirea în rampă, care, după mintea ei, ajută negreșit la salvarea pacienților. Numai că faza cu TC e cu du-te-vino, existând posibilitatea ca ambulanța să își frâneze până la oprire automat roțile, când dă de multă zăpadă sau de nisip. Iar asistența aia nu are absolut nicio treabă nici cu cel transportat, nici cu rapiditatea transportării. Aia doar ajută foarte puțin șoferul, nimic mai mult. Dar lăsăm așa, că Federovici știe ea ce zice, că doar nu face reclamă aiurea. Și, până la urmă, funcțiile ambulanțelor sunt cele mai importante, dați-o-ncolo de aparatură. Nepricepuților.

 

Cică „populația va beneficia”. Ca și cum nu ar fi 2 ambulanțe din astea „de cel mai înalt nivel”, ci 200, să ajungă pentru toți criticii de pacienți. Pardon, pacienții critici.

În fine. Nu mai avem de ce să ne îngrijorăm, totul va fi ultramodern, viețile noastre sunt pe mâini bune. Și pe 170 de cai putere.

de |2019-06-12T10:39:56+03:0012 iunie 2019|Botosani Cenzurat, TOP NEWS|

Leave A Comment