Dovada de prostie a săptămânii vine de la ALDE Botoșani. Da, da, organizația locală care a ieșit la interval numai cu declarații și comunicate până acum, și alea puține. Dar și când transmite un mesaj, cititorul rămâne perplex și meditativ: cam câtă ipocrizie, stupiditate, servilism și paranoie pot încăpea într-o singură rezoluție marca ALDE? 

Păi, cam atâtea:

Pentru că România devine tot mai mult scena unui marxism cultural de o violență cum nu s-a mai văzut din anii 50 și care ne amenință însăși ființa națională, împingându-ne spre a ne rușina de valorile morale cele mai profunde, libertate, respectul față de om, față de valorile naționale și familiale.

Pentru că termeni precum patriotism, patrie ori tradiție devin în gurile neo-marxiștilor ”pericole la adresa parcursului european al României ”, iar oricine le invocă devine dușman al ”binelui” societății.

Pentru că suntem împinși tot mai mult spre statutul de popor de consumatori, în loc de constructori, cum am fost de când ne știm.

Pentru că avem nevoie să învățăm din experiența tristă a Moldovei, țară aruncată în haos după ani de zile în care guvernarea a fost luată din mâinile politicienilor de către serviciile secrete și de oligarhii creați de ele.

Pentru că avem nevoie de un președinte care să simtă și să gândească în primul rând românește, care mai înainte de a fi cetățean planetar, continental ori unional trebuie să fie un bun român, iar România a ajuns de prea multe ori în situația de a fi condusă de oameni dedicați altor sisteme de valori și altor nații.

Pentru că avem nevoie de un președinte care să unească, nu să dezbine, să ofere soluții, nu să creeze probleme, să arate calea cea dreaptă, nu să ridice baraje artificiale.

Pentru că avem nevoie de un președinte care să se implice curajos, bărbătește în marile probleme cu care se confruntă țara, societatea, nu de unul care la prima criză scrie disperat la Bruxelles, cerând indicații prețioase.

Pentru că alegerile prezidențiale bat la ușă, vremea experimentelor și a căutărilor a trecut, iar timpul presează, fiindcă e nevoie de multă muncă și mobilizare pentru victorie.

Organizația ALDE Botoșani îi cere președintelui Călin Popescu Tăriceanu, singurul contracandidat cu adevărat redutabil al actualului președinte să își asume și să își anunțe neîntârziat candidatura în alegerile prezidențiale din luna noiembrie a acestui an.

Cerem, de asemenea, conducerii centrale a partidului să demareze neîntârziat negocieri cu partenerii de guvernare de la PSD pentru stabilirea unui candidat comun în alegerile prezidențiale, în persoana dlui. Călin Popescu Tăriceanu, singurul care poate înfrânge mașinăria electorală grupată în spatele actualului președinte și care poate aduce în fruntea țării un lider autentic și devotat țării sale.

Ăștia ne vorbesc nouă despre marxism cultural violent? Ăștia, mă? Satelitul PSD care nu s-a remarcat prin altceva decât spălarea podelei pe unde trec baronii social-democrați, care s-a făcut cunoscut drept glazură pentru majoritățile pesediste din Parlament? Ăștia, care de 10 ani demonstrează că habarnaviștii o duc bine la guvernare dacă învață o singură chestie: să copieze PSD.

Putem lesne estima nivelul de ipocrizie a filialei Botoșani, care a avut revelația anului în legătură cu situația „ființei naționale”. Doar comparând doleanțele prezentate în textul citat și așa-zisele lor așteptări de la un bun președinte cu realitatea din teren, adică ființa Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu. 

Toate „valorile morale cele mai profunde” se găsesc la Tăriceanu. Numai că… Libertatea există doar pentru heterosexuali. Respectul față de om s-a terminat odată cu ieșirea lui în stradă din cauza Ordonanței 13, de acum doi ani. Valorile familiale sunt extrem de bine definite atâta timp cât sunt promovate între divorțuri.

ALDE Botoșani se plânge de guvernarea amestecată cu foști securiști, care a târât Moldova într-un haos și bla bla, uitând pe loc că Tăriceanu însuși a colaborat cu Securitatea. Însă ar iubi o țară de tăriceni, din moment ce susține transformarea României în societate de constructori, așa, ca domnul inginer. Mai plagiem și noi un turn Eiffel, un Big Ben, o alea.

Tăriceanu nu e un pro-european. Așa că nu e nici ALDE Botoșani. Ba din contră. Filiala nu vede rostul discuțiilor la Bruxelles „la prima problemă apărută”, dar vede în Tăriceanu liderul care rezolvă orice cu simplă bătaie din palme. Sau bătaie stradală, până la război civil, știm noi. Traseistul ăsta, care zicea că a înființat PNL în apartament la el, care a trecut prin USL, PDL, care și-a făcut un partid fantomă când a dat chix mai peste tot, aflat acum la conducerea unui satelit al PSD, este românul perfect pentru ALDE Botoșani. Asta, în ciuda faptului că, trecând prin atâtea ape, a devenit mai planetar decât Alina Plugaru.

Omul ăsta e un curajos și un bărbătos, într-adevăr. Păi nu s-a opus el vehement retragerii forțelor române din Irak, așa, stând comod pe un fotoliu? Nu a amenințat el protestatarii OUG13 cu un război civil? Nu se răstește el imediat la ziariștii care pun prea multe întrebări? Nu bate el cu pumnul în masă în timp ce venele capului mai că îi pocnesc de curaj când își apără poziția? Nu și-a dat el numele prețios către cinci femei? Ba da. Deci aici, da, ALDE are dreptate. Simbolul virilității e Tăriceanu.

Păcat că bărbăția lui se termină la DNA. E atât de sensibil, încât nu suportă ideea de a fi anchetat pentru șustele de pe vremea când era prim-ministru. Se simte urmărit, persecutat, hărțuit, ca o domniță la ananghie. Jumătate de an a tot fost protejat de mâinile pe care le-a pupat, ca imunitatea să nu îi fie luată. Dar nu contează, Tări e cel mai bun om pentru prezidențiale. Și autentic. Până la Photoshop.

Revin la ALDE Botoșani. Lor nu le e pic de rușine să ne bage pe gât asemenea mizerii? Nu le e pic de silă să lingușească o copie a lui Dragnea și să transmită niște idei rupte total de ultima fărâmă de rațiune?

Se pare că nu. Trăiască ipocrația, dătătoarea de glas a oportuniștilor.