61  de pesedisti din Botosani vor avea dreptul sa participe la congresul extraordinar din 29 iunie. Acesta este numarul de votanti maxim pe care filiala locala PSD ii va putea trimite la Bucuresti. Printre acestia se numara alesi locali, deputati, senatori si cativa detinatori de functii de prin partid. Numarul de reprezentanti la congres a fost stabilit de la centru in urma unui calcul unde s-a tinut loc de rezultatele la alegeri si reprezentativitatea judetului in ceea ce priveste numarul de UAT-uri social democrate.

Surse din cadrul PSD declara:

S-a stabilit numarul celor care vor participa la congresul de alegeri pentru presedintele partidului din 29 iunie de la Bucuresti. Vor fi 91 de oameni, cum a fost de obicei, Partidul va pune la dispozitie mijloace de transport, 2 autocare. Reprezentativitatea este din fiecare zona din judet unde PSD are alesi locali. Noutatea sta in faptul ca acestia sunt liberi sa voteze cu cine vor vrea, nimeni de la partid nu mai are curaj sa le indice cui sa-si dea votul„.

Pana acum, la fiecare congres, in rarele ocazii cand au fost macar doi candidati, delegatia din Botosani vota in bloc cum decidea presedintele partidului. Acum fiecare membru PSD prezent la congres va vota cum ii va dicta constiinta.

Presedintele PSD Doina Federovici va vota cel mai probabil cu Viorica Dancila, tinand cont de ultimile postari de pe retelele de socializare.