O primarie de Michiduti avem. Toti se zbat, se zmuncesc, se prefac ca muncesc. Timp in care orasul se scufunda incet incet in niste mocirle de mediocritate, tristete si cenusiu. Dar michidutii din primarie muncesc. Parte din ei muncesc pentru salarii, grozav de mari de cand cu pomenile astea politice, dar muncesc asa mai in viteza a doua, mai degraba preocupati sa nu deranjeze pe nimeni decat ca munca lor sa aiba o finalitate. Cealalta parte muncesc si pentru ei sa-si umple buzunarele, dar si pentru altii, alti michiduti, clientelari si dependenti de banul public. Pe care poate il impart.

Bunaoara este inexplicabil faptul ca Botosaniul nu are nici in acest moment un regulament de transport in comun, macar cat de cat asemanator cu al oricarui oras resedinta de judet din tara? La noi acest regulament a fost negociat in privat cu prestatorii de servicii si prelungit la infinit. Ultima data a fost prelungit fara nici o baza legala, si se pregatesc sa o mai faca odata. Dar, ca intr-o mare familie de michiduti, nimeni nu se sesiseaza. Politia, Parchetul, DNA-ul se uita cu degetul in nas cum oamenii care muncesc pe bune se inghesuie in niste cutii de conserve numite autobuze, sau in tramvaie care sar de pe sine.

Si nu, nu e vina Guvernului, e vina incompetentei si a intereselor obscure care au facut din Botosani un oras fara mobilitate, un rai al evaziunii fiscale in transporturi si o sursa de imbogatire nejustificata pentru unii. Dar daca pe langa „unii”, mai merg si altii prin concedii si mai numara si niste bani extra prin buzunare, e perfect.

Nu tu mijloace de transport, nu statii cat de cat amenajate, nu afisaje orare sa stii cand iti vine autobuzul ­čÖé sau tramvaiul, nu sistem de incasare bilete sau abonamente performant, nu trotinete electrice, nu biciclete, nu piste de biciclisti, nu tramvaie cat de cat care se functioneze, nu uniforme la vatmani soferi sau controlori, nu nimic. Asta e mobilitatea pe care Primaria Botosani ne-o ofera si se pregateste sa ne-o ofere in continuare.

Totul pentru ca michidutilor sa le iasa treburile. Poate se mai lipesc de o sponsorizare ceva. Dar ce te faci cand Politia Rutiera, cu chiu cu vai. dovedeste un „mare” transportator din Botosani ca e pirat auto, ii freaca o amenda de 6000 de lei si tu Primarie te pregatesti sa-i inchini iar orasul? Doar te miri?