Proiect pe bani elvetieni finalizat la Dangeni!

Centru medico-social inaugurat in acest sfarsit de saptamana cu mare fast, în comuna Dângeni. Investiția este de peste 1,3 milioane de lei și a fost realizată cu fonduri elvețiene plus o contribuție importantă de la bugetul local al comunei Dângeni.

Proiectul a fost demarat în urmă cu trei ani iar din 2017 personalul angajat a început să ofere servicii cetățenilor comunei.  74 de persoane au beneficiat de îngrijire la domiciliu. Cătălin Rotundu, primarul comunei Dângeni spune ca acest proiect a fost inițiat și pus în practică doar cu angajații primăriei.

“Este un proiect unic în țară. Ne bucurăm că am reușit să avem și clădirea pentru că noi activitățile pentru bătrâni și copii le desfășurăm de doi ani. Se făceau la domiciliu și nu în centru. Astăzi putem să ne bucurăm de o investiție frumoasă la care vor avea acces atât cetățenii comunei Dângeni cât și cetățenii comunelor învecinate. Vorbim de Hănești, Ungureni, Dobârceni, Mihălășeni. Valoarea proiectului este de 600.000 de franci elvețieni. 300.000 au fost pentru aparatură și 300.000 pentru salarii. Am avut și o cotă de cofinanțare din bugetul propriu care ne-a dat mari bătăi de cap. Primăria a contribuit cu peste 100.000 de euro”

Constructorul centrului medico-social a fost firma Maxim Special Construct. Patronul acesteia a fost prezent la inugurare si a a declarat ca este una din lucrarile de referinta la care a fost partener:

Este vorba de reabilitarea și modernizarea acestei clădiri. S-au făcut lucrări la ceea ce înseamnă compartimentări, s-a făcut reabilitarea termică, s-au făcut finisajele, tâmplăria. Arată foarte bine. Nu au fost probleme legate de partea de construcție. Sunt fericit că până la urmă am readus la viață un imobil”.

La inaugurare au participat extrem de multi sateni care si-au manifestat satisfactia in ceea ce priveste finalizarea acestui proiect. Acestia considera ca acest centru medico-social este extrem de util atat pentru comuna Dangeni cat si pentru comunele invecinate. In felul acesta ei considera ca nu mai trebuie sa ajunga la spital in Botosani pentru fiecare problema. In prezent centru are 9 angajati, insa nu este exclus ca in functie de numarul de pacienti sa se mai faca angajari.

 

de |2019-06-22T12:53:18+03:0022 iunie 2019|TOP NEWS, Uncategorized|

Leave A Comment