Apele sunt pe cale sa inghita o bucata din sediul primariei Hanesti. Iazul din spatele sediului primariei din comuna Botosaneana deja a facut stricaciuni irememdiabile si apa continua sa sape. Primarul, Costel Matei, spune ca degeaba a incercat sa obtina sprijinul autoritatilor de la Botosani insa totul a fost in zadar:

„Am explicat la Consiliul Judetean ca ne aia apa pe toti. Probabil o sa intervina atunci cand vom pluti pe iaz. Solutia nu este sa se faca reparatii. Ar costa prea mult. Sediul nostru, unde functionam, are apa in spate. Dar nu a fost facut bine. Nu are fundatie conforma si apa deja roade si au aparut crapaturi. Solutia este sa mutam primaria”.

Marei spune ca a gasit in Hanesti un spatiu pentru sediu de primarie insa nu are bani sa-l achizitioneze de la proprietari. Este vorba de fostul sediu al Cooperativei de Consum care a fost retrocedat. Degeaba autoritatile locale s-au inteles cu noul proprietar la pretul vanzarii, daca nu sunt bani. Primarul confirma ca este vorba de o suma de aproximativ 200.000 de ron in care sunt inclusi si reparatiile insa aceasta suma nu e de gasit.

Asa cum decurg evenimentele, Costel Matei spune ca este o chestiune de timp pana cand o bucata de primarie:

Noi efectiv nu avem bani si nu avem ce face. Ne uitam in fiecare zi daca mai putem sta in sediu. Autoritatile judetene ar trebui sa intervina totusi pana nu se intampla o tragedie„.