Actorii botosaneni joaca astazi la Constanta!

Astazi, începând cu ora 21:00, în Piața Ovidiu din Constanța, actorii botoșăneni vor oferi publicului spectator „Bocitoarele vesele”, în regia lui Alexandru Vasilachi.

Selectarea acestui spectacol în cea de-a patra ediție a Festivalului Internațional de Teatru „Miturile cetății” este încă o dovadă a profesionalismului trupei botoșănene, trupă care, în ciuda spațiului necorespunzător în care funcționează, se menține în grupul instituțiilor artistice vizibile din teatrul românesc.

La Festivalul Internațional de Teatru „Miturile Cetății”, organizat de Teatrul de Stat Constanța, participă peste 30 de teatre din țară și din străinătate.

Evenimentul se desfășoară până pe 30 iunie 2019 și este o continuare a “Serilor de teatru antic” inițiate în anii ’70 de bine-cunoscutul regizor Silviu Purcărete.

Ediția de anul acesta are în program producții teatrale ale marilor regizori din România, spectacole pe texte clasice și contemporane, o parte din ele atacând, sub o formă sau alta, temele mitologice şi evoluţia lor de-a lungul timpului.

Personajul principal masculin din acest spectacol este tatăl unei cete de feciori, feciori care au fost blestemaţi să nu-şi găsească perechea. Necăjit de soarta băieţilor, tatăl a anunţat că va muri de mâhnire. Lumea din jurul său obosise deja tot jelindu-l, inclusiv prin dans şi tot trăgând câte un chef de pomină – cheful de pe urmă.
Ultima dorinţă a tatălui a fost să fie bocit de o femeie tare pricepută în săvârşirea acestui ritual, Dochia, o femeie cu care el avusese o mare dragoste în tinereţe. Aşa că, în cele din urmă, i s-a îndeplinit dorinţa, iar Dochia a venit cu un grup de bocitoare. În aceste momente triste, tatăl, aflat pe moarte, îşi prezintă fiii – momente în care privirile bărbaţilor şi ale tinerelor fete s-au întâlnit cu subînţelesuri. În acest fel, s-a creat o situaţie care, era limpede, urma să conducă spre o altă stare. Erau clipe de mare încărcătură sufletească, dar aşa au început frumoase poveşti de dragoste între bocitoare şi fiii cei blestemaţi.
de |2019-06-25T07:12:51+03:0025 iunie 2019|TOP NEWS|

Leave A Comment