Doi botoșăneni au decis să organizeze pe 5 iulie un protest prin care să atragă atenția că județul Botoșani are nevoie de drumuri.  Este vorba de tinerii Daniel Câșlariu și Cristian Andrioaei. Aceștia spun că deja peste 2000 de oameni au confirmat că vor veni la acest protest, printre ei și membrii unor grupuri civice din Moldova care susțin autostrada A8. La protest vor veni inclusiv romani din diaspora si se vrea a fi cea mai mare actiune de acest gen organizata vreodata la Botosani.

Fiind vorba despre o actiune de amploare, cei veniti din afara orasului vor fi nevoiti sa isi parcheze masinile la ACR dupa care se vor deplasa pe jos pana in fata Prefecturii. Autorizatia pentru protest deja a fost scoasa de la Primarie. Comform acesteia, miscarea se va desfasura intre orele 9 si 16 pe data de 5 iulie, dar organizatorii sustin ca se va prelungi, Ei se bazeaza pe faptul ca multi botosaneni satui de promisiuni in ceea ce priveste drumurile, vor iesi din casa si se vor alatura protestului.

Organizatorii sustin ca nu vor negocia nimic cu autoritatile si ca vor cere la miting demisia presedintelui CJ Costica Macaleti si a tuturor celor care nu au fost in stare sa implementeze proiecte in ceea ce priveste infrastructura rutiera a judetului.

Ultima miscare de acest gen a fost tot in fata la prefectura in urma cu careva luni cand sute de oameni si masi s-au strans intr-un miting l;a care au participat oameni din diverse comune ale judetului. Atunci politia si jandarmeria au blocat orasul considerand ca numarul de masini cu participanti la miting este prea mare.