Inexplicabil, Politia Locala Botosani nu are prins in planul de interventii zona Cornisa. De parca aquaparcul nu ar fi in Botosani. Nu exista Cornisa pentru Politia Locala ca zona de patrulare permenenta, asta desi aglomeratia zilnica de acolo o impune. Intre 1500 si 2000 de oameni sunt lasati zilnic fara paza pentru ca seful Politiei Locale Botosani, Ioan Onutu se cramponeaza de niste elemente birocratice. Practic Politistii Locali intervin doar la cerere, anuntati, in caz de vreun eveniment.

Directorul DSPSA, Eugen Turcanu, declara:

Nu stiu ce astepta ca sa ia si Cornisa in perimetrul lor de paza. Ei sunt Politia Locala Botosani si Cornisa e in Botosani. Cumva parca ni se face un favor ca se intervine acolo, si tot timpul mi se scoate asta in evidenta”. 

Turcanu dezvaluie un fapt absolut incredibil in ceea ce priveste colaborarea cu Politia Locala. El spune ca politistii refuza sa intre in incinta obiectivelor din parc si stau doar la limita de proprietate sustinand ca nu au competente:

Ei vor ca noi sa prindem si sa imobilizam faptasii si sa-i aducem la poarta. Mi s-a spus asta cu subiect si predicat. Ei dupa aia ii amendeaza. Atata stiu, sa taie amenzi pe care oricum nu le prea plateste nimeni”. 

Ca si DSPSA, Politia Locala este o institutie care functioneaza sub tutela Primariei Botosani. Cel mai probabil, pentru a fi si sigur ca Ioan Onutu isi face treaba, primarul Catalin Flutur ii va muta acestuia biroul in sediul Primariei.