Bacalaureat 2019: Șapte note de 10 pentru Botoșani

Șapte absolvente din județul Botoșani au obținut media 10 la examenul de bacalaureat. Trei dintre acestea și-au finalizat studiile liceale la Colegiul „Eminescu”, două la Liceul Pedagogic, iar celelalte două la Colegiul „Grigore Ghica” din Dorohoi, respectiv Liceul „Mihai Ciucă” din Săveni.

Pentru Botoșani, rata de promovabilitate a bacalaureatului este de 70,67%, 1932 de absolvenți obținând medii de trecere, din 2865 înscriși.

„Nu m-am așteptat. Nici acum nu îmi vine să cred. Implică multă muncă și seriozitate, în mod cert. Eu am învățat pe parcursul liceului constant, așa ca nu s-au acumulat goluri și mi-a fost usor. A contat mult și efortul pe care l-au depus domnii profesori la clasă. Iar la istorie am învățat de plăcere, mai ales că mă pregătesc pentru o carieră în domeniul acesta. În ultima lună pe care am avut-o la dispoziție de la terminarea cursurilor și până la prima probă, nu am făcut altceva decât să trec încă o dată prin materie și să recapitulez. Nu am facut nici macar o oră de pregatire în particular. Dacă vrei, muncești și ai ambiție, se poate”, a declarat Andreea Calistru, absolventă de 10 a Liceului Pedagogic din Botoșani.

„Această notă a implicat o muncă constantă pe parcursul celor patru ani de liceu. Chiar nu mă așteptam la rezultat, mai ales la limba română. Speram la o notă peste 9 la această materie. Însă la matematică și informatică mă așteptam la o notă cât mai aproape de 10, fiind pasionată de aceste două materii”, a spus Carina Petcu, elevă de 10, absolventă a Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Botoșani.

Anul trecut, în județ au fost obținute trei note de 10 și o rată de promovare de 64,7%.

de |2019-07-08T12:19:03+03:008 iulie 2019|Local, TOP NEWS|

Leave A Comment