Nu mai este niciun secret faptul că nu poţi de ajungi şef la o instituţie bugetară decât dacă ai susţinere politică.  Ce s-a întâmplat la APIA Botoşani este însă strigător la cer. Un consilier judeţean, care deţine şi funcţia de vicepreşedinte al Oganizaţiei Judeţene PSD, şi-a ajutat nevasta ca în mai puţin de jumătate de an să ajungă director adjunct la APIA.

Cu ZERO experienţă, după un scurtă angajare la Prefectură unde a ocupat funcţia de consilier superior la Compartiementul Financiar – Contabil, Lăcărămioara Patrăuceanu a fost transferată direct la APIA Botoşani, pe o leafă de poveste (6000 de lei net). Până în februarie 2018, aceasta a lucrat ca economist la firma Carreman însă datorită creşterii salariilor din domenul bugetar a ales să părăsească mediul privat pentru a se angaja la stat, ajutată bineînţeles şi de soţul său, Constantin Neculai Pătrăuceanu, consilier judeţean şi vicepreşedinte PSD. În câteva luni, Lăcrămioara a propulsat direct pe fotoliul de director adjunct al APIA Botoşani , ocupat până săptămâna trecută de Bogdan Cîmpanu.

Este de notorietate că Pătrăuceanu este omul de curte al preşedintelui PSD Botoşani,  senatorul Doina Fedorovici. Constantin Pătrăuceanu nu ratează nicio ocazie să se pozeze cu şefa sa de partid după care să posteze imaginile imediat pe pagina sa de Facebook, evident pentru a se mândri cu relaţia de prietenie dintre el şi Doina Fedorovici (foto jos).

Cu alte cuvinte, în zilele de astăzi oricine poate să ajungă şef la o instituţie de stat, indiferent de experinţă, doar să aibă susţinere de la partid, o rudă cu funcţie în PSD, sau cum este cazul de faţă, un soţ prieten bun cu Doina.