Ştiri (NE)BUNE

NeverCornişa cu Adi Minune şi Guţă

Este aproape sigur că la municipalitatea vrea să organizeze după modelul Neversea de la Constanţa un festival asemănător la Cornişa. Diferenţa dintre cele două festivaluri va consta că cel de la Botoşani, intitulat sugestiv NeverCornişa,  va fi organizat fără bani, aşa cum ne-a obişnuit primăria în ultimul timp. Deja s-au arătat interesaţi să participe doi monştri sacri ai muzicii internaţionale şi anume: Adrian Minune şi Nicolae Guţă.  Inivitaţi de vicele Cosmin Andrei, cei doi manelişti s-au arătat deosebit de încântaţi să urce pe scena NeverCornişa.

“Trebuie să-i mulţumim domnului Cosmin că-i de-a nostru. Am remarcat că şi-a pus sonerie la Aifon melodia mea: << Alo, Alo…nu-mi închide telefonul că mă ia cu somnul.. >> Mare om, mare caracter. Se vede că ştie la muzică! Am vorbit cu Guţă şi am hotărât să cântăm în dujmănie toată noaptea,  facem chef de chef mai ceva ca DJ-ul ăla suedez de la Neversea. Am compus special o manea house când stăteam la semafor la Mamaia, cu Lamborghinile meu. Ceva de genul: 

Cu 50 de lei pe zi,  bem, mâncăm, la Cornişa înotăm

Facem plajă în dujmănie, ca să ne bronzăm pe chelie.

După versul ăsta băgăm din mixere efectul ăla de ecou cu chelie…, chelie….chelie…  şi paralel din ţambal un ritm de house exact ca a lu’ Armin van Buuren din câtecul ăla…., In And Out of Love. O să iasă ceva mişto de tot.”ne-a mărturisit Adi Minune.

Artistul Nicolea Guţă nu ne-a putut spune nimic întrucât mesteca gumă şi îi era frică să n-o înghită când vorbeşte.

Cosmin Andrei garantează că intrarea la concerte va fi liberă. “ Dacă la Constanţa au trebuit să vină pe bani grei DJ din Suedia si America care să ne cânte manele, de ce să nu facem şi noi un festival direct cu manelişti autentici ?! M-am gândit să nu tăiem bilete la intrare pentru că oricum Minune şi Guţă nu sunt obişnuiţi cu fiscalitatea. Cei care doresc pot arunca direct pe scenă bancnote de minim un milion de lei. Că vorba lui Guţă: milion cu milion fac mai multe milioane… Paralel cu showul, în zona patinoarului artificial va fi organizat festivalul de spart seminţe. Vor fi tombole cu premii sponsorizate de senatorul Lucian Trofin care şi-a semănat anul acesta vreo 10 hectare de răsărită la el la Vlăsineşti. Va fi o nebunie…” a spus viceprimarul.

Deja festivalul NeverCornişa şi-a găsit şi un sponsor. Este vorba de Miki Microbuzul care va pune la bătaie mai multe maşini pentru transportul fanilor la Cornişa.

 

Ni se întorc italienii, să le vorbim cum se cuvine

Iniţiativă legislativă inedită susţinută în Parlament de senatorul Doina. Parlamentarul PSD vrea ca în lunile iulie şi august, atunci când se întorc italienii la baştină,  angajaţii care lucrează cu publicul să înveţe să se adreseze cât de cât  şi în limba italiană. Măsura este justificată de faptul că cei care se întorc de la muncă din Italia nu mai pricep o boabă româneşte. Cei mai afectaţi vor fi vânzătorii supermarketurilor şi ospătarii barurilor şi teraselor.

“Eram la rând la mercato şi în faţa mea o doamnă întoarsă de la Italia care efectiv nu mai ştia cum se spune la Coca Cola. Tot întreba vânzătoarea cu o cola în mână : come se dice…, come se dice…?! Noroc că eu mă pricep la limbi străine şi i-au spus că tot Coca Cola… se dice. Altă data, la o terasă cineva a comandat quatro micii con muştar. Obraznic, ospătarul i-a întors spatele şi a plecat neînţelegând că clientul vrea de fapt patru mici cu muştar. Iar a trebuit să traduc eu. De asta propunerea mea este justificată. Toţi salariaţii care interacţionează cu publicul să ştie un pic de italiană pentru a-i putea servi pe oamenii ăştia care au uitat să vorbească româneşte. Nu este vina lor. Au stat trei, patru luni pe plantaţiile de roşii din Italia şi i-a bătut soarele în cap. De asta nici non parlare romano. “, a explicat senatorul PSD.

Cursurile de italiană vor fi gratuite dar şi obligatorii, cheltuielile fiind suportate de către angajatori. Examenul de absolvire va fi susţinut printr-o probă de conversaţie liberă cu un român care a stat în Italia cel puţin trei luni consecutiv. Dacă absolventul reuşeşte să discute cu el mai mult de cinci minute fără se să enerveze, primeşte un certificat de absolvire şi poate lucra cu publicul în lunile iulie şi august.

de |2019-07-09T07:01:45+03:009 iulie 2019|Botosani Cenzurat, TOP NEWS|

Leave A Comment