Intr-un proiect gigant, Primaria si Eltrans vor schimba calea de rulare si toate tramvaiele din Botosani. Proiectul va debuta la inceputul anului viitor cel mai probabil si pe parcursul derularii sale, pentru doi ani, Eltrans va folosi autobuze pentru transportul de calatori. Acest lucru a fost anuntat ieri de catre primarul Catalin Flutur intr-o conferinta de presa.

Este licitaţie pentru tramvaie noi în Botoşani, dar ne apare această problemă: ce se întâmplă până încep lucrările şi cum vom asigura transportul public local, în condiţiile în care decidem ca de mâine, spre exemplu, tramvaiele să nu mai circule. E clar că nu vor mai circula când se începe proiectul, iar de aici sunt păreri divergente vizavi de ce înseamnă legislaţie, pe de o parte, şi ce înseamnă oportunitate. 

Acea soluție este să începem să facem mai devreme transport cu autobuze luate în leasing operaţional.  Eltrans se va ocupa, pentru că ei primesc banii de la noi și ei plătesc mai departe

www.Botosaninecenzurat a anuntat inca de luna trecuta ca tramvaiele vor fi inlocuite cu autobuze. Eltrans va achizitiona in leasing operational noua mijloace de transport care vor fi puse la treaba pe traseele tramvaielor 1 si 2.

Pe perioada lucrarilor de modernizare a caii de rulare, angajatii Eltrans care vor sta acasa vor primi cel mai probabil salarii compensatorii.