Cristian Achitei: „Doare lenea si fuga de raspundere ii impiedica sa faca drumurile judetului!”

Valoare aproiectului este de peste 73 milioane de euro. Este vorba de  modernizarea a patru tronsoane de drum județean care vor lega 14 localități, respectiv Albești, Blândești, Călărași, Dângeni, Dobârceni, Gorbănești, Hănești, Hlipiceni, Lunca, Mihălășeni, Răuseni, Sulița, Todireni , Trușești și până la localitatea Șipote din Iași. Este vorba de asa numitul drum strategic care va interconecta comunele in portante din Botosani.

Acest proiect va fi scos la licitatie in luna septembrie insa aceasta licitatie a fost amanata de mai multe ori. Deputatul Cristian Achitei declara:

S-au incapatanat sa scoata la licitatie tot tronsonul deodata, de 106 kilometri de drum. E firesc sa nu vina nimeni pentru ca nu multi au puterea de a licita o astfel de lucrare. Acum, daca se liciteaza in septembrie si am inteles ca s-a inscris o asociere de firme, se vor apuca de lucru prin aprilie-mai la anul. Nu au impartit acest tronson in bucati mai mici din cauza lenii. Trebuiau mai multe acte, mai multe lucruari de supravegheat, de dirigintat, era greu pentru cei de la CJ„.

In prezent drumul arată ca după bombardament, existând tronsoane pe care aproape nu se poate circula.  Spre exemplu, de la Truşeşti la Dângeni cei care se încumetă să străbată această distanţă nu pot circula cu mai mult de 20 km/oră. Autorităţile locale au făcut nenumărate demersuri la Consiliul Judeţean solicitând să execute lucrări de întreţinere însă de fiecare dată li s-au spus să aibă răbdare pentru că drumul va fi modernizat pe bani europeni. Timp de doi ani nu s-a pus o lopată de piatră sau de asfalt pe acest drum, lung de peste o sută de kilometri.

de |2019-07-19T09:30:57+03:0019 iulie 2019|TOP NEWS|

Leave A Comment