Ce se întâmplă în unele instituţii publice este clar subiect de dosar penal la DNA. Despre promovări făcute peste noapte ale unor funcţionari piloşi, susţinuţi de PSD, am mai relatat şi din păcate nu s-a întâmplat mai nimic până acum (vezi cazul Lăcrămioarei Pătrăuceanu de la APIA). Ba mai  mult, tupeul unora ajunge să atingă cote ce sfidează orice ţine de bun simţ. Este şi cazul actualului director al postului local de televiziune Somax , televiziune care are tot timpul uşile deshise pentru şefii PSD-ului.

Angajat funcţionar public la ţară

În urmă cu câteva  luni Alexandru Octavian Pomparău a fost angajat în urma unui concurs pe un post de funcţionar public la Primăria Hilişeu Horia, unde primar este Ioan Butnaru(PSD). Evident concursul a fost organizat pentru a i se oferi şansa să devină funcţionar public, formulă des practicată de PSD pentru a recompensa oamenii obedienţi partidului. Surprinzător, Pomparău nu a stat prea multe zile la Hilişeu Horia. Nu i-a plăcut localiatea, munca la primărie şi nici naveta la ţară. Prea mult noroi, oameni neciopliţi şi salariul era sub aşteptările sale.

Din februarie, transferat la APIA

Cu ajutorul prietenilor din PSD a reuşit în timp record să se transfere la APIA Botoşani, unde toată lumea ştie că lefurile sunt mai mult decât bune (minim 3000 de lei net).  Obosit probabil de naveta la ţară, Alexandru Octavian Pomparău a început  noul serviciu cu câteva luni de concediu. Salariaţii de la APIA susţin că în cinci luni de zile l-au văzut de vreo trei, patru ori pe la serviciu. La modul cel mai propriu cu putinţă, mulţi nici nu ştiu cum arată la faţă,  Au auzit doar de la colegii care l-au văzut semnând condica că este înalt,  extrem de elegant şi arogant. Chiar şi directorul unităţii recunoaşte că Alexandru Pomparău nu era prea încântat de munca la APIA şi drept urmare  şi-a luat concediu fără plată timp de două luni după care a mai stat un pic şi s-a transferat din nou.

Cu ajutorul PSD, de pe 15 iulie vămuieşte la Stânca 

Şi pentru că APIA nu era de el, Pomparău a decis să se facă vameş. Aşa că, începând cu data de 15 iulie lucrează la Vama Stânca unde a ajuns fără să dea niciun fel de concurs sau examen. Potrivit unor surse din Vama Stânca, Alexandru Pomparău stă şi aici degeaba. Pentru că nu ştie să facă nimic, şeful vămii îl pune zilnic să citească legislaţia vamală, să ştie măcar unde o să lucreze. Unii colegi spun că ar fi cerut chiar pistol  şi uniformă însă i s-a refuzat solicitarea. Curios este că până acum nimeni nu a reuşit să se angajeze la Vamă decât dacă a dat concurs pentru ocuparea unui post vacant. Prin transfer au fost acceptaţi la Vamă doar funcţionari publici care au lucrat cel puţin un an la ANAF sau în cadrul Ministerului de Finanţe, aceasta fiind o regulă strictă stabilită printr-un ordin intern al Ministerului de Finanţe. Se pare că Alexandru Pomparu a reuşit să spargă gheaţa şi să fenteze toate regulile impuse de Ministerul de Finanţe.

Prin concurs nu a reuşit niciodată 

Alexandru Octavian Pomparău a mai avut câteva tentative prin care a încercat să devină funcţionar public. În 2015  s-a înscris la un concurs de inspector vamal la Vama Siret. Materia grea i-a căzut mari rău decât carnea de porc şi nu s-a mai prezentat la examen. Un an mai târziu, ân 2016 s-a înscris la un concurs pentru un post de gardian la Penitenciarul Botoşani. Se pare însă că nu a avut noroc. Norocul a venit abia anul acesta când PSD a decis sa-l recompenseze cu o slujbă bună la stat şi nu oriunde, la Vama Stânca.