Soseaua Siret-Suceava-Iasi a fost aprobata la finantare. Au fost semnate actele de un an. Proiectul este comun, fiind insusit toate formatiunile politice din judetul vecin. Nu s-a facut tam-tam si nu a fost inclus in categorie promisiuni desantate de campanie electorala. In schimb se face, s-au dat banii, se da drumul la treaba. Evident, bucovinenii s-au dovedit inca odata descurcareti si au stiut sa obtina ce vor. Mandria proverbiala din acele locuri s-a transpus in fapte, in folosul cetatenilor printr-o investitie de 73 de milioane de euro. 

In tot acest timp in judetul Botosani se intamplau urmatoarele:

 

 • Sefimea PNL facea conferinte de presa ca sa ne informeze ca o pompa de apa pentru irigatii pe malul Prutului nu functioneaza. Ei s-au aratat foarte indignati de bataie de joc pe care Guvernul PSD o arata la adresa cultivatorilor de floarea soarelui din Radauti-Prut.
 • In laboratoarele de presa ale PSD Botosani se plasmuiau comunicate despre soseaua Botosani-Targu Frumos. Ca sa nu-si mai puna mintea la contributie expertii in comunicare ai PSD au propus sa dea copy/paste la comunicatele redactate acum 4 ani. „Sunt mai de actualitate acum„, au motivat acestia.
 • Soseaua Botosani-Tg. Frumos, ramasa deci la nivel de comunicat, de intentie si de promisiune/minciuna nu se va face deoarece parlamentarii PSD au febra musculara. Ei sunt obositi si la refacere deoarece abia au terminat drumul Botosani-Suceava. Epuizarea vine de la trasatul liniei continue.
 • Deputatul PSD Botosani Rotaru vrea constructia unui nou stadion. De data acesta pe costisa, undeva pe langa Cornisa. Imediat s-a redactat un comunicat in acest sens. Pe stadionul nou vor avea loc meciuri de fotbal, echipa gazda avand terenul in varful pantei.
 • Spitalul de boli paliative, aflat tot la nivelul de proiect, nu se va construi. Asta nu face obiectul unui comunicat. Nimeni nu-si asuma esecul si oricum vinovati sunt Dinu Patriciu si Basescu. Statul nu a primit aviz de la Directia de Sanatate Publica si nici nu va primi din cauza ca proiectantii CNI au uitat sa ampaseze bucatria spitalului pe planse. Si grupurile sanitare.
 • Consilierii locali si sefii Zonei Metropolitane lucreaza la un proiect privind soseaua de centura. Acesta provede un viaduct de 2 kilometru peste comuna Curtesti. Pe acest viaduct vor trece zeci de mii de tiruri, tren de mare viteza si pitici. Deocamdata proiectul nu a fost avizat de sectia de psihiatrie a Spitalului Judetean Mavromati.
 • Deputatul Budai incepe o serie de consultari cu agentii economici in ceea ce priveste plata TVA defalcat, asa cum se prevede prin noua gaselnita a Guvernului. Cei interesati vor trebui sa se prezinte la sediul PSD cu dovada platii la cotizatie sau cu adeziune.
 • Parlamentarii PSD vor trebui sa-si schimbe garderoba, cu cea de toamna. La petrecerile satesti unde participa, prilejuite de hramuri si zile de comuna va fi frig. A venit toamna. La Stauceni se pune de placinte. Si, evident, nici o participare fara comunicat de presa.  Oricum, coafezele au intrat in panica.
 • Initiativa deputatului Cristian Achitei ramane fara raspuns. Acesta a dat un comunicat de presa. E exact ca bancul cu diferenta dintre un crocodil. Nu-l spun ca e de plans si am o prietena care a intrat in depresie dupa ce l-a ascultat.
 • Jandarmii si politistii din Botosani au arestat un grup infractional organizat la Piata Mare a municipiului. Din cauza preturilor mici, la o taraba se formase un rand imens la mici. Jandarmii au considerat acest rand drept manifestatie iegala si blocarea traficului Cei care participau au fost retinuti si amendati. In tot acest timp tiganii devastau Spitalul Judetean.
 • Opozitia PNL a anuntat urmatoarea conferinta de presa la anul in mai. Nu se intampla nimic care sa deranjeze si guvernarea merge perfect. Liberalilor li s-a luat maul.

Exact. In Botosani se intampla numai bazaconii si comunicate, in timp ce la Suceava chiar se intampla ceva. Am ras de ei cand au scris cu oi pe versant de munte „Welcome to Bucovina” in schimb au turisti. La noi casa Enescu se prabuseste. Am ras de ei ca n-au echipa de fotbal, dar in schimb au firme care functioneaza si fluxul de numerar in Suceava e undeva de 6 ori mai mare ca cel din Botosani. Am ras de ei ca nu au teatru. Nici noi nu avem. Am ras de ei ca n-au filarmonica. O platesc pe a noastra sa cante acolo si nu le pasa de asta. Am ras ca nu au cinema, acum au trei. Presa din Suceava scrie despre investitii, drumuri care se fac, aductiuni cu apa, presa din Botosani scrie despre cocoasele de pe strada Marchian.

Avem si noi. Comunicate, politicieni parveniti si bazaconii la tot pasul. La proiecte si comunicate le dam ceata. Ei ne dau noua la realizari. Si pana la urma asta conteaza. Ce se vede, nu ce se spune. De unde se constata ca si mandria a buna.