Grupul PSD din Consiliul Local a facut luni praf din bugetul propus de primarul Catalin Flutur. Absolut toate investitiile pentru Botosani au fost taiate, discutiile fiind amanate inca o luna, dupa votarea rectificarii de buget de la nivel National. Nici un leu pentru Primarie, nici un leu pentru Cornisa. Aceasta a fost deviza consilierilor locali condusi de Mihai Tincu. Primarul Catalin Flutur a cerut explicatii in sedinta despre aceasta atitudine, iar raspunsul liderului de grup PSD a fost incredibil: „Asa e-n politica!” Flutur declara:

Au votat numai impotriva Botosaniului. Deviza lor este sa nu se faca nimic in mandatul Catalin Flutur la Primaria Botosani pentru ca la alegeri sa aiba ce arata cu degetul. In timpul acestei sedinte m-am decis definitiv sa mai candidez odata cand am vazut bataia de joc la adresa botosaneilor. Daca acestia ajung sa conduca Primaria sunt in stare sa o darame. Nu au pic de constiinta. Au motivat ca asa e in politica, dar ei s-au facut consilieri locali sa faca administratie, nu politica. Cand intra in Primarie sunt in slujba cetateanului nu a sefilor de partid. Chiar imi pare rau ca nu au inteles dupa atata timp acest lucru„.

Votul consilierilor locali PSD a fost orchestat de liderul de grup Mihai Tincu care a decis de la sine putere ce trebuie in Botosani si ce nu. Nu este prima data cand PSD se opune dezvoltarii in oras doar datorita faptului ca „asa e in politica„.