Desi constienti de faptul ca este ilegal, pesedistii din Consiliul Local au decis luni prelungirea contractului curatenie a orasului cu SC Urban Serv. Asta in pofida faptului ca municipalitatea a decis sa scoata acest contract la licitatie, asa cum este corect. Practic toti consilierii locali PSD, 12 la numar, au fost pusi de liderii de partid care au decis acest vot, in postura de a fi buni de dat cu subsemnatul pe la Parchet sau DNA.

Contractul de salubrizare cu SC Urban Serv expirase aceasta luna iar orasul risca sa ramana ingropat in gunoaie. Solutia simpla era alt contract, insa obtinut la vedere in urma unei licitatii. Nu s-a dorit acest lucru deorece Urban Serv nu a crezut ca poate face fata unei concurente, asa ca la nivel PSD s-a decis incredintarea acestui contract pe ochi frumosi.

Secretarul primariei, Oana Georgescu a confirmat ieri ca nu va semna aceasta hotarare de Consiliu Local. Dealtfel ea a fost ieri la consultari cu juristii Prefecturii referitor la aceasta speta. Orasul va ramane astfel fara contact de salubrizare pentru ca PSD vrea ca aceasta activitate sa fie facuta de o anume societate, Urban Serv, unde lucreaza multi membri de partid in functii de conducere pe salarii frumoase.

Exact la fel ca salubrizarea, orasul va ramane luna urmatioare si fara contract in ceea ce priveste transportul in comun. Acesta a fost deja prelungit de doua ori catre SC Microbuzul, decizie extrem de discutabila. Nimeni nu-si mai asuma inca o prelungire si va trebui organizata o licitatea, dar deocamdata nici regulamentul nu a fost elaborat si publicat in Jurnalul European.

In ceea ce priveste salubritatea, cel mai probabil se va ajunge in instanta, insa pana cand se va judeca procesul orasul risca sa fie sufocat de gunoaie.

Daca un secretar de primarie nu semneza o hotarare de Consiliu Local practc nu-si pune viza de legalitate si acea hotarare nu poate fi pusa in practica.