La placinte inainte, la razboi inapoi”! Cam acest lucru se intampla perioada aceasta la PNL Botosani unde se desfasoara o batalie apriga pentru locurile pe listele de la alegerile din 2020, insa nimeni nu vrea sa contribuie cu bani pentru partid. S-a ajuns pana acolo incat nici ceea ce se spune la PNL Bucuresti nu mai este respectat. Toti doritorii de functii au arici la buzunar si filiala locala se zbate intr-o mediocritate trista. Nimeni nu are nici o opinie, nu se fac declaratii, nu se ia atitudine, pur si simplu este vanat doar postul. In primavara acestui an PNL central a cerut catre toate filialele sa investeasca lunar 4000 de ron lunar in publicitatea pe retelele de socializare. Aceasta forma de promovare este printre cele mai eficiente, rezultatele, de exemplu in cazul USR care a uzitat-o cel mai des, fiind remarcabile. De la sine putere, cei de la Botosani, pentru ca nu au reusit sa stranga bani, cheltuie pentru facebook de exemplu doar 1000 de lei pe luna, iar postarile nu au nici o tenta locala, marea parte fiind preluate de la nivel central.

„Pur si simplu nu vor sa scoata bani din buzunar. Cand e nevoie pentru o actiune ceva fug precum potarnichile. Nu-i mai gasesti prin birouri. Bucurestiul a cerut 4000 de lei pentru postari, noi cheltuim 1000. Dar toti vor functii si pe liste insa partidul abia isi poate plati cheltuielile de functionare.”, declara surse din cadrul PNL Botosani.

PNL Botosani prefera, la fel ca si PSD sa trimita din cand in cand presei niste comunicate sterile, absolut neinteresante si sa-i puna pe cei de la organizatia de tineret sa le distrubuie. Bani, si aceia cu taraita, nu primesc decat niste publicatii prietene. In rest nimic, pentru ca partidul nu este in stare din cauza zgarceniei sa organizeze actiuni. Cel mai probabil, banii doritorilor de functii vor fi folositi pentru consolidarea locurilor pe liste in momentul in care se va face imparteala. Deci, ca intotdeauna PNL Botosani doreste sa ingrase porcul in ajun, ceea ce duce la scaderea cotei partidului in preferintele electoratului. Ultima conferinta de presa a fost la PNL pe data de 25 aprilie (foto). De atunci nici intalniri cu jurnalistii nu s-au mai organizat desi aceste actiuni sunt gratuite. Insa presupune sa ai ceva de spus, o opinie ceva, dar la PNL Botosani se pare ca nu e cazul.