La Botosani in Consiliul Judetean totul e posibil! Pesedistul Dorin Birta a fost ales temporar in functia de presedinte si cu voturile consilierilor judeteni de la PNL, partid despre care se spune ca ar fi in opozitie. Doar doi liberali au votat impotriva, dar vor ramane anonimi din cauza ca votul a fost unul secret.

13 consilieri judeteni PNL au votat cu candidatul PSD Dorin Birta, validand in acest mod politica social democrata la nivelul judetului Botosani. Ba mai mult, dupa numaratoarea voturilor acestia l-au aplaudat la scena deschisa pe dorohoianul ajuns sef peste intreg judetul. Dorin Birta a ajuns sa candideze pe acest post din cauza problemelor de sanatate pe care le are actualul presedinte CJ Costica Macaleti. Acesta se afla in prezent la Bucuresti asteptand solutia medicilor de rezolvare a problemelor sale cardiace. Practic liberalii si ceilalti consilieri PSD au aplaudat faptul ca fostul presedinte s-a imbolnavit, altfel Dorin Birta nu ar fi avut nici o sansa sa acceada in aceasta functie.

Dorin Birta ar fi fost desemnat inlocuitor al presedintelui CJ si fara votul consilierilor liberali insa acestia n-au pregetat nici o secunda sa isi arate sustinerea pentru social democrat. Cazul nu va ramane fara urmari la partid.

Presedintele PNL Costel Soptica declara:

Am auzit si eu ca au votat pentru un numar de 13 consilieri. E greu sa ii indentifici pentru ca votul a fost secret. Grav e ca nu s-a discutat la partid asa ceva si ca nu am hotarat impreuna cum trebuie sa voteze, Au facut-o pe ascuns, dar vor fi urmari. Nu e admisibil sa te bati cu pumnul in piept ca te lupti cu PSD dar pe cealalata parte sa votezi cu ei. Voi avea discutii sa vad ce s-a intamplat. Nu e normal„.

Cosilierul local Marcel Maxim spune ca a auzit despre acest vot insa nu si-l explica:

Au circumstante atenuate pentru ca au votat dupa noul Cod Administrativ. Chiar daca votul a fost unul secret puteau sa si-l anuleze sau sa voteze impotriva. Eu unul, asa as fi facut. Probabil va fi o discutie in partid„.

Liveralii spera ca dupa alegeri sa faca alianta cu cei de la USR pentru a face majoritati in Consiliul Local si Consiliul Judetean insa este greu de crezut ca in actualele conditii cand si-au dat mana cu social-democratii aceasta alianta ar mai putea sa functioneze. Presedintele USR Botosani, Andrei Dranca, declara:

Nu stiu ce s-a intamplat la Botosani la Consilul Judetean, nu m-am informat. Sunt la Bucuresti la o sedinta dar cand voi ajunge acasa mai voi interesa. USR in Botosani e interesata sa faca alianta cu orice formatiune politica care doreste binele locuitorilor din judet si care are proiecte pentru oameni insa este exclus sa colaboram cu PSD. Oricine, mai putin PSD„.

Liberalii botosaneni au facut blat cu PSD-un in conditiile in care toate primariile PNL din judet au fost vaduvite la impartirea bugetului de sume imporante de bani care ar fi fost folosite pentru investitii si dezvoltare.