In perioada 01 – 04 august 2019 in statiunea Slanic Moldova s-a desfasurat Tabara de TAM-THE dedicata tuturor persoanelor care simt nevoia de relaxare fara a fi neaparat practicanti de arte martiale.

La aceasta actiune care este prinsa in calendarul sportiv al Federatiei Romane de Qwan-ki-do au participat aproximativ 85 de persone, de la 21 de cluburi din tara.

Activitatea a fost condusa de directorul tehnic national, Giam Su Covaci Ovidiu, centura neagra 7 dang. Antrenamentele au avut urmatoarea componenta: dimineata la ora 7.00 exercitii si tehnici de respiratie, de la 11.00 tehnici de meditatie si dupa masa tehnici de tam-the (gimnastica energetica).

TAM-THE, similar Tai Chi-ului, s-ar putea defini in cateva cuvinte ca o succesiune de miscari lente menite sa induca o stare de unitate si de armonie intre corp si spirit. Se adreseaza atat spiritului cat si corpului fizic, fiind un concept filozofic (Yin – Yang) dar si o stiinta a vindecarii. Practicarea Tam The-ului incepe cu invatarea miscarilor specifice, activitate care nu necesita o pregatire fizica speciala. Al doilea nivel presupune insusirea tehnicii respiratiei. Cel de al trei-lea nivel presupune o combinare a miscarilor, a respiratiei si a activitatii mentale. Astfel se poate dirija energia vitala (Khi) prin corpul omenesc. Scopul final al Tam The-ului este obtinerea unitatii dintre corp si un spirit tanar, odata cu pastrarea starii de sanatate a organismului.

Clubul Sportiv SINH DAU Botosani condus de instructorul Airoae Constantin a participat cu 10 membri, care s-au bucurat prin antrenamente si exercitii de respiratie de aerul curat de pe valea Slanicului si din salina de la Targu Ocna. La aceasta activitate a avut loc o intalnire de suflet, o revedere cu prietenul si  indrumatorul de odinioara, cel care a fondat in anul 1994 clubul SINH DAU Botosani, vo su Cristi Faliboga.(foto)