Primarii din judet sunt disperati din cauza lipsei de personal in institutiile pe care le conduc. Foarte multi angajati se apropie de varsta de pensionare iar tinerii care ar putea sa lucreze in primarie sunt foarte putini. In comuna Dangeni primarul Catalin Rotundu a gasit solutia pentru a putea functiona in continuare chiar daca lipsa personalului este una din problemele cele mai mari cu care se confrunta primaria.

Un sondaj efectuat in comuna a scos in evidenta ca nivelul de educatie este extrem de scazut, practic 90% din locuitori avand pana in 8 clase.

Din acest motiv in urmă cu 1 an am inceput calificarea resursei umane cu potențial prin organizarea de cursuri de calificare pentru : lucratori comerciali , frizeri, agenți de pază, patiseri.” , a declarat Catalin Rotundu. 

Din cauza faptului ca noul Cod Administrativ permite, primarul din Dangeni a luat decizia ca primaria sa plateasca burse pentru 4 sau 5 copii care vor fi obligati prin contract insa ca 8 ani dupa terminarea scolii sa lucreze in primarie. In prezent majoritatea personalului din primaria Dangeni este navetist, venind la munca in fiecare dimineata de la Botosani.

Odată cu publicarea codului administrativ , in urma analize serioase asupra rezultatelor profesionale slabe obținute de o parte a functionarilor din primarie , dar și motivat de faptul că in următorii patru ani , cinci funcționari împlinesc vârsta legală de pensionare , m-am văzut nevoit să identific o soluție realistă și eficientă pentru a pregăti personal calificat pentru a lucra in cadrul primariei Dângeni. Astfel am gasit in legislație posibilitatea de a selecta 4-5 elevi care in baza unui contract să poată beneficia de o bursă de studii din partea comunei cu condiția de a se specializa in profesia de care Comuna Dângeni are nevoie . Legea obligă ca beneficiarul de o asfel de bursă ,să facă stadiul de practică și apoi să desfășoare o activitate in domeniul studiilor de minimum 8 ani.”

In prima ședința ordinara a Consiliului Local Dângeni , va fi  prezentata consilierilor propunerea de aprobare a acordării unor astfel de burse începând cu anul școlar 2020-2021 .