Meciul dintre FC Viitorul și FC Botoșani se dispută astăzi pe terenul central al Academiei Hagi, de la Ovidiu, cu începere de la ora 21.00.

Ambele adversare sunt neînvinse până acum în campionat, FC Viitorul ocupând locul trei, cu zece puncte (după trei victorii şi un egal), în vreme ce echipa din Botoşani se află pe poziţia a şasea, cu opt puncte (două victorii şi două egaluri).

Antrenorul şi patronul Viitorului, Gheorghe Hagi, a prefaţat duelul cu FC Botoşani, duminică, în cadrul unei conferinţe de presă. Hagi a vorbit şi despre jucătorii accidentaţi, respectiv despre situaţia lui Eric. Hagi a spus că şase jucători nu pot evolua în partida cu Botoşani, programată pentru luni. Aceştia sunt Keita, Rivaldinho, Casap, Măţan, De Nooijer şi Steliano Filip.

Hagi se aşteaptă la un meci extrem de greu cu FC Botoşani, dar vrea cu orice preţ cele trei puncte:„Vom avea un meci foarte dificil. Ne dorim să luăm cele trei puncte, să dominăm meciul. Nu sunt aşa mari probleme, decât Keita şi cu Riva (n.r Rivaldinho), care încă nu sunt 100%. Carlo Casap e bine, dar încă mai e nevoie de timp. Măţan a avut aseară ceva, vom vedea dacă va fi pregătit sau nu. În rest, majoritatea sunt bine. Brad (n.r De Nooijer, operat de apendicită) va lipsi o lună, o lună şi ceva. Vom vedea cum vom suplini această lipsă importantă. Brad (n.r De Nooijer) e un minus important pentru noi. Boboc a jucat, dar nu e postul lui. Filip e şi el, dar nu e încă 100%.

Ne dorim trei puncte. Campionatul e lung. Adversarul a demonstrat că este un adversar foarte periculos. A câştigat net cu Steaua (n.r FCSB), jucând agresiv, cu personalitate. Sunt convins că aşa va fi şi mâine, dar noi trebuie să jucăm mai bine decât ei. Meci frumos sau nu, trebuie să luăm cele trei puncte (râde). Cred că va fi un meci deschis, pe contre. Noi, la fiecare meci, avem obiectiv să scoatem maxim. Eu am o vorbă: <<nu contează cum începi, contează cum termini>>. Acest lucru e fundamental pentru mine. Drumul e lung, e încă devreme să tragem concluzii, să analizăm. În momentul de faţă sunt doar impresii. Unii o fac mai bine, alţii mai puţin bine. Dar drumul e lung şi va fi greu pentru toţi”, a spus Hagi, la conferinţa de presă.