Guvernul PSD isi bate joc de Botosani!

La rectificarea bugetara municipiul Botosani a primit doar 1,5 milioane de lei. Acesta suma nu asigura functionarea primariei pana la finalul anului in conditiile in care extrem de multe cheltuieli care erau suportate de guvern au cazut acum in sarcina autoritatilor locale. Primarul Catalin Flutur spune ca Botosaniul este pedepsit astfel pentru ca are un primar PNL. Zeci de localitati din tara mult mai mici au primit cu darnicie de la Guvern sume mult mai mari de bani. Dealtfel pentru a face rost de sumele necesare rectificarii de buget, statul s-a imprumutat printr-o emisie de obligatiuni. Flutur declara:

„Dacă municipiul Botoșani primește 1,5 milioane lei, Constanța primește 14,3 milioane de lei, ca și cum Constanța ar fi de zece ori mai mare decât Botoșani. Nu o să înțeleg de ce primește Mangalia, un orășel de vreo 30.000 de locuitori, 1,46 milioane lei. Cum nu o să pot înțelege de ce un municipiul cum e Sf. Gheorghe, care este jumătate decât Botoșani, primește 10,2 milioane lei. Nu mai vorbesc că Tecuci primește mai mult decât Botoșani. Vulcan primește 3 milioane.”

Sumele alocate municipiului Botosani nu acopera necesarul nici in ceea ce priveste investitiile, nici in ceea ce priveste nevoile pentru asistatii sociali si cheltuielile de functionare la Primaria Botosani. Cel mai probabil la aceasta institutie vor urma disponibilizari exact asa cum a indicat ministrul de finante sa se faca.

de |2019-08-14T08:42:26+03:0014 august 2019|TOP NEWS|

One Comment

  1. Botosani iubit 15 august 2019 at 16:28 - Reply

    Solutii sunt:
    1. Reduceti salariile. Vi le-ati marit cum ati vrut, acum e timpul sa le si reduceti.
    2. Reduceri de personal. Eliminati capusele! In mai multe unitati ale administratiei locale sunt persoane (neamuri, alte sustinute de anumite partide) care nu isi justifica prezenta.
    3. Descurajarea asistatilor sociali. O reevaluare a tuturor cazurilor, cine merita sa primeasca, cine e bun de munca sa isi caute job.

Leave A Comment