Filiala locala USR a incept de la inceputul saptamanii sa stranga semnaturi pentru candidatura la alegerile prezidentiale a lui Dan Barna. Anuntul a fost facut pe pagina de socializare a USR Botosani care nu a facut din debutul campaniei un eveniment. USR-istii au mentionat ca prefera sa stea de vorba cu oamenii si sa le explice si sa-i convinga de ce ar trebui sa semneze pentru Dan Barna.

„Am dat astăzi la Botoşani şi în filialele din judeţ, startul campaniei de strângere a semnăturilor pentru candidatura lui Dan Barna la Președinția României. Suntem iar în stradă să vorbim cu oamenii și să le demonstrăm că avem puterea și energia să construim alături de ei România pe care o merităm.”

Dan Barna :

 „România are o revoluție neterminată și este datoria noastră să transformăm libertatea pe care ne-au dat-o părinții noștri și în bunăstare, în bucuria și dorința de a trăi în această țară. Vom clădi un stat în care nimeni să nu mai fie deasupra legii, un stat în care instituțiile să fie funcționale, în care să ocupi o poziție de responsabilitate doar pe bază de merit, nu cu pile, cunoștințe, relații. Avem nevoie să întărim statul, să recâștigăm încrederea cetățenilor și, mai ales, avem nevoie să constrium o Românie și o societate care să producă bunăstare și prosperitate pentru români.”

In Botosani, desi nu are reprezentativitate la nivelul administratiei publice locale, USR este cotat intre primele trei formatiuni politice ca potential in alegeri.