Lasat fara bani la primarie de catre consilierii PSD si Guvern, primarul Catalin Flutur se gandeste sa implice institutia pe care o conduce intr-un credit bancar. El pune necesitatea acestui credit pe faptul ca Primaria nu are bani pentru cotele de cofinantare la proiectele europene aflate in derulare. Banii vor fi folositi strict pentru investitii si dezvoltare.

“Mă gândesc la un împrumut pentru că toate lucrările pe care le-am făcut în municipiul Botoşani la un moment dat, pentru lucrări importante trebuie să ai bani în pungă şi înseamnă un împrumut. Toate împrumuturile pe care le-a făcut primarul Cătălin Flutur la un moment dat şi eu zic că s-au văzut pentru Botoşani şi lucrări individuale dar mai mult lucrări cu cofinanţare sunt achitate, fără să se simtă foarte mult lucrul acesta. Gradul nostru de îndatorare este de 9% în timp ce cele mai multe municipii din România au grad de îndatorare aproape de acea cifră fatilică de 30% sau unii chiar depăşesc pentru că le permite legea pentru nu ştiu ce fonduri europene. Sper că pot explicat actualului CL această necesitate dacă nu sunt absolut convins că viitorul CL va înţelege şi va da aprobare”, declara primarul Flutur. 

Deocamdata Catalin Flutur nu a avansat nici o suma, urmand ca imprumutul sa se faca in urma unei licitatii de oferte din partea bancilor.