Politica in Botosani: USR a vrut sediu dar pesedistii ii lasa pe drumuri!

Un episod jenant s-a petrecut ieri in Consiliul Local cand toti cei de la PSD au votat in bloc la comanda ca Partidul Uniunea Salvati Romania (USR) sa ramana fara sediu in Botosani asa cum legea le da dreptul. Asta desi toate comisiile de specialitate din primarie si-au dat acceptul si au considerat legitima cererea celor de la USR. Nespecialistii PSD din Consiliul Local au votat insa impotriva, fara a motiva in nici un fel. Asta in ciuda faptului ca PSD are mai multe sedii in Botosani din care unul, in Centrul Vechi, in cladire monument istoric, sta in paragina! Pentru ca a putut, PSD si-a cumparat toate sediile in Botosani, sediul central fiind fosta Casa a Casatoriilor. Nu este prima data cand PSD se opune din rasputeri ca un alt partid politic sa ia sediu de la Primarie, desi legea romana prevede expres ca au acest drept. Tot la fel nu au primit sedii nici PMP si nici Pro Romania, partide care au fost nevoite sa gaseasca spatii la diferite persoane private. Practic, in acest mod, PSD nu doreste in nici un fel competitia politica, consilierii fiind niste slugoi care voteaza numai ce le spun sefii. Mai mult decat atat, i-au lasat ieri fara sediu pe cei de la USR, razand de parca ar fi facut o poanta buna.

Andrei Dranca, presedintele USR Botosani declara: „Mă gândeam că a înțeles toată lumea că e momentul să intrăm în normalitate, să colaborăm și să facem lucruri bune pentru Botoșani. Mă gândeam că nu ar fi o problemă un sediu pentru noi. Se pare că le e frică de noi și fac tot ce le stă în putință să ne pună bețe în roate. Vom face o nouă solicitare și o să vrem și o justificare a votului de astăzi. Mă gândeam că se dezbate mai mult într-o ședință de Consiliu Local. Ei fac o politică dar nu o politică pentru interesul public. Nu ne așteptam să pice proiectul, mi se părea o chestie de bun simț”,

Andrei Dranca probabil ca nu stie ca printr-o modificare de lege, facuta in urma cu aproape 2 ani, consilierii locali nu au obligativitatea sa-si motiveze votul. Deci au votat ca USR sa nu aiba sediu pentru ca asa vor ei si pentru ca pot.

Primarul Catalin Flutur a spus si in sedinta ca el, ca edil, are obligatia sa inainteze Consiliului Local spre vot toate solicitarile pe care le are de la cetateni sau diverse institutii si organizatii. Consilierii locali PNL au votat pentru ba chiar i-au incurajat pe cei de la USR sa staruie in demersul lor.

Flutur a declarat: „Probabil ca daca solicitau sediu cei de la UDMR, s-ar fi aprobat foarte repede. La fel cum au patit cei de la USR au patit si PMP si Pro Romania, ba chiar si o asociatie pentru copii. Atat ii duce mintea pe cei de la PSD. Mai multe nu am sa spun”.

de |2019-08-30T07:30:36+03:0030 august 2019|TOP NEWS|

Leave A Comment