Firma botosaneana Hidroplasto, prin calitatea lucrarilor efectuate si solutiile avangardiste aplicate a ajuns in atentia presei de specalitate in domeniul constructiilor. Revista constructorul publica ieri un amplu materiale despre Hidroplasto, mai ales din punct de vedere a solutiilor gasite la diferite lucrari. Este prima firma locala a carei activitate este descrisa in aceasta revista.
Fondata in Romania in anul 2005, Hidroplasto a evoluat intr-o companie nationala de succes, cu pozitie de lider in dezvoltarea si productia de: sisteme si produse de etansare rosturi de dilatatie si turnare, profile pentru tratare rosturi de dilatatie la constructii civile si industriale, suporti si aparate de reazem din neopren si dispozitive pentru poduri, suporti armati si nearmati, suporti glisanti si insonorizanti, productia de ferestre si usi din PVC, consolidare si protejare in sectorul constructiilor prin echipamente proprii.
In domeniul infrastructurii, Hidroplasto este unul dintre cei mai importanti furnizori si montatori de dispozitive pentru tratarea rosturilor de dilatatie, precum si a aparatelor de reazem din neopren pentru poduri.
Rosturile de dilatatie HIDROPLASTO sunt adecvate pentru translatii longitudinale de 50 pana la 330 mm la poduri, drumuri si alte constructii.
Aceste rosturi de dilatatie sunt instalate intre suprafata de rulare a podului si drum, si au rolul de a absorbi miscarile ce apar ca urmare a diferentelor de temperatura, deformarii si contractiei structurii si sarcinilor din trafic. In cazuri speciale, acestea trebuie sa absoarba deplasarile transversale si rotatiile in jurul celor trei axe spatiale. Eventual, inclusiv gradientele longitudinale trebuie avute in vedere. Aceste rosturi de dilatatie au proprietati de impermeabilizare datorita drenurilor si barierei de vapori.
Aparatele de reazem din neopren produse de HIDROPLASTO sunt elemente care asigura transmiterea solicitarilor de orice natura de la suprastructura la infrastructura. Aceste aparate trebuie sa fie astfel alcatuite, incat sa permita miscarile de translatie si rotatie a suprastructurii in anumite limite, fara a crea solicitari neprevazute in vreunul dintre elementele podului.
Aparatele de reazem din neopren se utilizeaza la poduri de cale ferata si sosele. Ele sunt formate din straturi succesive de neopren si frete (cauciuc natural fretat cu table de otel), vulcanizate intr-o matrita in conditii de temperatura si presiune ridicata. Sunt concepute pentru reactiuni cuprinse intre 200 KN si 5.000 KN. Variatia de temperatura luata in consideratie pentru calculul unor asemenea aparate de reazem este cuprinsa intre -35°C si +50°C. In limita capacitatii portante si de deplasare, acestea se pot folosi si la rezemarea altor lucrari industriale. Aparatele de reazem se produc conform EN1337-3.
Hidroplasto a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 5.576,895 RON, in crestere cu 46% fata de anul anterior, profitul companiei ridicandu-se la 571.798,00 RON, dovedind ca seriozitatea si calitatea reprezinta atu-uri importante pentru dezvoltarea portofoliului unei companii.
Nevoia pe care o simtim cu totii pentru calitate, respectarea termenelor de finalizare, si mai ales pentru modernizarea sectorului drumurilor si autostrazilor din Romania este acum unul dintre principalele obiective ale companiei Hidroplasto. Implicati fiind in proiectele de infrastructura, putem afirma ca Hidroplasto avanseaza cu succes in aceasta directie. Adaugam, pe langa furnizarea dispozitivelor necesare acoperirii rosturilor, si montajul profesional. Implementam astfel pe piata romaneasca produse de calitate garantata, cu garantii de minimum 10 ani, a afirmat ing. dipl. Catalin Silegeanu, Director General al companiei Hidroplasto in Romania.
In portofoliul de clienti ai companiei HIDROPLASTO se numara societati romanesti importante, dar si companii multinationale cu care compania a colaborat la realizarea unor importante proiecte din sectorul constructiilor si din cel al infrastructurii rutiere.
Dintre acestea, fara a se epuiza lista partenerilor si proiectelor importante, se pot enumera: EVEREST INTERNATIONAL HOLDING SA, COMPREST UTIL SA, PROCOR SA, CORAL SA, SUCT SA, DELTA ACM 98 SA, ROMOIL93 SRL, M.D.A. ENGINEERING SRL, ING SERVICE SRL, LAURENTIU H SRL, STRABAG ROMANIA, HIDROCONSTRUCTIA SA, VEGA 93, STRACO SA, CONEXTRUST SA, TANCRAD, S.C.T. S.A, SELINA, CONSTRUCTII BIHOR, GRUPUL DE CONSTRUCTII SINECON, BOG ART, KRANTZ EUROCENTER, GEIGER ROMANIA, MAX BOEGL, AKTOR SINONIME SOCIETE.
Comenteaza