Raluca Stancescu a devenit avocat!

Fostul prim procuror Raluca Stancescu a devenit avocat si are drept de practica incepand cu 1 octombrie. Ea a anuntat acest lucru pe o retea de ssocializare. Stancescu a luat cea mai mare nota la examenul de primire in profesia de avocat desfasurat la finalul lunii august. 85 de puncte a luat la examen fostul prim procuror devenind avocat definitiv, cu drept de practica.

Curtea de Apel Târgu Mureş a hotârât marţi, 4 iunie, să o condamne pe Raluca Stâncescu la 4 ani şi o lună de închisoare cu executare pentru şantaj şi instigare la compromiterea intereselor justiţiei. Şi concubinul acesteia, Cătălin Stavără, a fost condamnat la 3 ani cu executare pentru şantaj. Potrivit rechizitoriului, cei doi l-ar fi şantajat pe fostul socru a lui Stavără, JIJIE IOAN, acesta fiind dealtfel şi părte civilă în proces, iar MERTICARU ALEXANDRA MIHAELA, parte vătămată.  Pe lângă pedepsele cu închisoare, fostul prim-procuror Raluca Stâcescu şi concubinul ei Cătălin Stavără sunt obligaţi să plătească daune morale şi cheltuieli de judecată în valoare de 58.100 de lei.  Totodată Raluca Stâncescu va trebui s plătească alte zeci de mii de lei statului  cu titlu de cheltuieli judiciare.

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, instanţa a hotârât să-i interzică fostului prim procuror Raluca Stâncescu dreptul de a ocupa funcţii publice, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii pe o perioadă de 4 ani după executarea pedepsei închisorii. 

In prezent fostul prim procuror a atacat aceasta sentinta la Inalta Curte si asteapta desfasurarea procesului pentru  a-si aflas sentinta definitiva.

de |2019-09-09T07:45:56+03:009 septembrie 2019|TOP NEWS|

Leave A Comment