Dupa un prim an in care botosanenii au fost vaduviti de terare si baruri la parcul de agrement Cornisa, acest gen de zone de alimentatie publica au intrat in constructie. O prima terasa-restaurant se va deschide anul viitor in imediata vecinatate a bazinului de inot in aer liber si apartine omului de afaceri Cornel Timofte. Acesta a licitat pentru concesiunea spatiului inca din mandatul de primar al lui Ovidiu Portariuc insa abia anul acesta a fost semnat contractul de concesiune si investitorul a putut sa se apune efectiv de lucru.

Lucrarile au inceput in urma cu cateva zile si au constat in aducerea terenului la nivel. Va urma racordarea locatiei la utilitatile parcului de distractie dupa care va incepe constructia propriuzisa.

Omul de afaceri Corneliu Timofte declara:

Se va construi o tersa cu bar si restaurant care va veni in intampinarea tuturor asteptarilor clientilor parcului de distractii. Locatia va fi inaugurata anul viitor odata cu deschiderea sezonului estival. Orarul de functionare a terasei-restaurant va fi independent de orarul de functionare al piscinelor. Vom avea deschis pana la ultimul client„.

Cel mai probabil in sectorul de alimentatie publica pe care Corneliu Timofte vrea sa il dezvolte la Cornisa se vor putea organiza si evenimente. Investitia depaseste 200.000 de euro si este realizata in totalitate de catre investitorul botosanean.

In incinta parcului de agrement Cornisa au mai fost licitate inca trei zone de alimentatie publica insa cei care au semnat contractele de concesiune cu Primaria nu s-au apucat inca de lucru. Primarul Catalin Flutur spunea ca nu va permite executarea de lucrari de constructie in baza Cornisa decat in momentul in care vremea nu va mai permite utilizarea bazinului exterior. Practic se va putea construi doar in perioada octombie-aprilie, tocmai pentru a evita discomfortul pe care il pot avea cei care vin sa se distreze la piscina.