Începând de vineri, 13 septembrie, botoșănenii interesați de un automobil Dacia, Renault sau Nissan nu trebuie să se mai deplaseze până la Suceava. Și aceasta pentru că SC Darex Auto SRL a deschis un showroom și la Botoșani.
Darex Auto a profitat de faptul ca firma locala Xandor a pierdut licenta de vanzare Dacia si a ocupat piata locala. Dealtfel, printre actionarii de la Darex Auto SRL se numara si botosaneanul Mihail Sotropa, care detine un numar semnificativ de parti sociale.
Panglica a fost tăiată de Viorel Asaftei, director rețea Renault Comercial România și Adrian Chichifoi, președintele consiliului de administrație de la SC Darex Auto SRL.

Renault Contact este primul showroom deschis într-o arie comercială, este o strategie pe care o avem la nivel de România. După ce am renovat toată rețeaua și toate showroom-urile, atât spațiile de vânzare autovehicule noi, cât și cele de service, venim acum cu o nouă strategie, prin care ne apropiem de clienți, ne ducem acolo unde acești clienți există astfel încât să ne promovăm mai bine produsele, serviciile, să-i ascultăm, să fim mai aproape de dorințele lor și de întrebările lor pentru a ne cunoaște mai bine gama, produsele și serviciile noastre”, a declarat Viorel Asaftei

La inaugurare au fost prezenți mai mulți colaboratori, dar și clienți foști, actuali și viitori ai companiei sucevene. Adrian Chichifoi, președinte CA SC Darex Auto SRL a declarat:

”Ne-am dorit ca firmă să ajungem în Botoșani, mai ales că personal am locuit 20 de ani în acest oraș și vrem să oferim pieței din Botoșani, botoșănenilor în general, servicii de calitate, respectiv vânzare de vehicule, service și celelalte lucruri pe care le poate oferi firma noastră”.

Compania din Șcheia – Suceava a fost înființată în 2002, când a început să comercializeze autoturisme și utilitare Dacia. Din 2004 este reprezentanță oficială Renault pentru Suceava, iar din 2007 și Nissan.

35% a fost anul trecut cota de piață a autovehiculelor noi Renault în județele Botoșani și Suceava. Câteva zeci de comenzi au fost deja lansate în noul showroom.