Lacul lui Eminescu, un dezastru din cauza nepăsării autorităților (FOTO)

Deși este considerat unul dintre cela mai importante obiective turistice din județul Botoșani, Lacul lui Eminescu de la Ipotești riscă să dispară din peisaj după ce zona a ajuns în paragină. “Lacul cu nuferi”, cum este cunoscut în țară, este monument al naturii și se află în pădurea Baisa, la 7 kilometri de municipiul Botoşani, aproape de casa în care Mihai Eminescu şi-a petrecut copilăria.

Lacul aproape a secat din cauza secetei, iar vegetația a crescut sălbatec ocupând o mare parte din luciul de apă. În lac cresc specii de nuferi, în special nufărul alb şi nufărul galben, care sunt considerate monumente ale naturii. Din păcate, din cauza vegetației abundente și a lipsei de apă, nuferii se usucă.

Până și aleea care duce spre lac este parțial distrusă, autoritățile arătându-se nepăsătoare față de acest peisaj dezolant. Nu la fel de nepăsători sunt puținii turiști care se încumetă să viziteze lacul. Pe rețelele de socializare apar tot mai des fotografii făcute la lac, însoțite de mesaje și comentarii prin care oamenii își arată indignarea față de starea în care a ajuns „Lacul cu nuferi” din poeziile lui Eminescu.

În mod firesc, lacul ar trebui îngrijit de către Consiliul Județean Botoșani, prin Memorialul Ipotești și Primăria Comunei Mihai Eminescu. Presa locală a mai semnalat situația și în urmă cu câțiva ani, însă nicio autoritate nu a intervenit. Până acum doar câteva grupuri de elevi voluntari de la școlile din Botoșani au ajuns la lac pentru a aduna gunoaiele aruncate la întâmplare de vizitatori.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

de |2019-09-17T10:33:56+03:0017 septembrie 2019|TOP NEWS|

Leave A Comment