Teatrul botoşănean a reuşit  să impresioneze cu o piesă scrisă de un jurnalist local şi interpretată de un singur actor juriul  Festivalului Internaţional The Parade of The Winners”/„Gala Învingătorilor” din Ulan Bator,  Mongolia.

Este vorba de monodrama „Să nu ne răzbunați” care a câştigat Marele Premiu pentru regie. Piesa, scrisă de jurnalistul Ionuţ Poclid este interpretată de Silvia Răileanu, actriță consacrată la Teatrul „Mihai Eminescu” dar care de această dată a reprezentat Teatrul pentru copii şi  Tineret Vasilache.  Regia și scenografia aparțin Silviei Răileanu și Mirelei Nistor, iar montajul lui Florin Iftode .La festivalul din Mongolia au fost invitați numai opt actori, alături de echipele care fac posibilă punerea în scenă a pieselor, din șase țări: China, Muntenegru, Coreea de Sud, Mongolia, Rusia și România.

”Să nu ne răzbunați” pornește de la memoriile lui Moise Iorgovan privind deportările evrilor în Siberia. Piesa a revendicat, până acum, inclusiv un premiu al actorilor și o distincție din partea Asociației Foștilor Deportați din Basarabia, Ținutul Herța și Bucovina, pentru păstrarea memoriei victimelor Holocaustului.