In sedinta de ieri a Consiliului Local PSD a ales sa voteze sa nu respecte legea. Prin vocea viceprimarului Cosmin Andrei, consilierii locali ai partidului aflat la putere au interzis dreptul chiriarilor ANL de a-si cumpara locuintele. Asta desi legea le permite acest lucru iar hotararea pe care cei de la PSD trebuiau sa o voteze in Consiliul Local era doar una de principiu.

In sedinta de ieri, viceprimarul PSD Cosmin Andrei a afirmat:

„Nu voi vota vanzarea de locuinte. Nu diminuam patrimoniul municipiului. Sunt chiriasi care stau acolo din 2017 si vor acum sa cumpere. Poate vom avea nevoie de locuintele acelea pentru alti chiriasi. Locativa a vandut fara acordul Cosiliului Local locuinte cu 10.000 de euro”

Legea in schimb permite achizitionarea de locuinte ANL acordand drept de preemtiune chiriasilor si nu specifica nici o un termen pentru achizitie. Practic daca cineva are norocul sa primeasca o locuinta ANL o poate cumpara de a doua zi. Votul Consiliului Local este de principiu si nicidecum nu poate fi pus in fata unei legi votate de Parlament.

Primarul Catalin Flutur a declarat in sedinta de consiliu:

E o hotarare de principiu. Aceasta vanzare e comform legii. Apartamentele acestea se vor vinde fie ca vreti fie ca nu vreti. Respectam legea. Sunt obligat sa vand daca chiriasul o cere. Adica unii au avut dreptul pana acum si deodata nu. Lovim tot in aia batuti de soarta. Nu aveti decat sa nu fiti deacord. Legea spune ca se vinde titularului de contract. Atat. Daca nu votati, e un abuz.

Cu voturile celor de la PSD hotararea a fost respinsa insa cei interesati ii pot actiona in judecata pe consilierii care s-au opus acestei vanzari si pot solicita daune de pana la 1000 de lei pe zi de intarziere in aplicarea legii.