In prima zi de activitate ca si consilier local PSD-ista Daniela Rosu a facut-o de oaie. Prima data cand a venit la Primarie, dimineata, inainte de sedinta. Ea a reusit sa isi parcheze masina intr-un mare fel intr-o parcare din apropierea salii de sedinte CL, ocupand din start doua locuri, dar platind numai unul.

Ea a reusit sa starneasca hohote de ras pe retelele de socializare, botosanenii taxand modul in care noua consiliera locala si-a parcat masina. Cele doua locuri de parcare ocupate de proaspata consiliera locala au demonstrat dispretul cu care acesta trateaza domeniul public si legislatia locala in vigoare.

Cel de-al doilea moment pe care Daniela Rosu l-a ratat a fost depunerea juramantului. Textul acestuia nu se muleaza deloc cu activitatea de pana acum a noii consiliere locale, care lucreaza ca manager de proiect la Zona Metropolitana, deci este platita din bani publici.

Textul pe care Daniela Rosu l-a citit cu mana pe Biblie in fata colegilor din Consiliul Local are urmatoarea formulare:

 

Jur sa respect Constitutia si legile tarii si sa fac cu buna credinta tot ce sta in puterile si priceperea mea pentru binele locuitorilor din municipiul Botosani

Momentul acesta a starnit zambetele consilierilor locali de opozitie din PNL. Data fiind natura serviciului pe care il are de ceva vreme la Zona Metropolitana ca manager de proiect, Daniela Rosu nu a dus la bun sfarsit nici un proiect european fiind cunoscut faptul ca la institutia unde lucreaza nu se intampla nimic. Doar se iau salarii fara nici o finalitate. Asa ca este greu de crezit ca in puterile si cu priceperea ei va putea sa faca ceva pentru locuitorii municipiului Botosani. Astazi a demonstrat acest lucru, votand laolalta cu ceilalti PSD-isti din Consiliul Local amanarea rectificarii de buget in ceea ce priveste dezvoltarea orasului. In felul acesta Daniela Rosu nu si-a iesit din mana, demonstrand ca cel mai bine se pricepe sa faca nimic. Nici sa parcheze, nici sa voteze.

Daniela Rosu a luat locul in Consiliul Local lui Ady Petrusca care prin noul serviciu pe care l-a dobandit, cel de sef al Servicului de Evidenta a Populatiei, intra in incompatibilitate cu functia de consilier local.