Scandal politizat pornit de la o proprietate parasita! (galerie foto)

Stelu Iacobiţă, angajat al Direcţiei Servicii Publice, Sport şi Agrement (DSPSA), a protestat timp de 3 zile cate doua ore pe zi în faţa Primăriei Botoşani. El a purtat un tricou cu simbolul #Rezist şi un afiş pe care a scris „Stop abuzurilor din Direcţia Servicii Publice, Sport şi Agrement Botoşani. Iacobita a fost incurajat in protestul sau de catre viceprimarul Cosmin Andrei (foto). Dealtfel acesta a si cerut in sedinta de Consiliu Local socoteala conducerii DSPSA vis-a-vis de presupusele abuziri din aceasta directie a Primariei. Find vorba despre o ancheta a Politiei in curs, primarul Catalin Flutur nu a dorit sa comenteze.

Stelu Iacobiţă este nemulţumit de modul în care înţeleg să relaţioneze cu angajaţii Eugen Ţurcanu, directorul DSPSA, Ovidiu Dumitraş, şeful Sălii Polivalente şi Ovidiu Leizeriuc, şeful Stadionului Municipal:

Sunt nemulţumit de comportamentul lor abuziv. Ei doresc să mă aducă la liman, cel puţin cu sănătatea. Am început să iau medicamente anti stres. Vinerea viitoare am programare la neurolog. Am început să nu îmi mai stăpânesc nervii, din cauza stresului. Pur şi simplu vor să se răzbune pe mine din cauză că îmi cer drepturile. Venim la serviciu în stres, însă colegilor mei le este frică să vorbească. Pur şi simplu totul este un haos, vă spun eu. Acest om (Ovidiu Dumitraş – n.r.) a încercat să ne învrăjbească, să ne facă să ne fie frică unul de altul. Nu face decât referate. de fapt a şi spus <eu dacă spun că albul e negru, atunci e negru. El este susţinut politic”.

Lucrurile par sa stea insa cu totul si cu totul altfel. La mijloc ar fi vorba despre o proprietate pe care Stelu Iacobita si familia o detin cu totul si cu totul ilegal. Seful DSPSA Eugen Turcanu sustine ca toate necazurile cu Iacobit au inceput sa apara din momentul in care impreuna cu Primaria a inceput sa faca demersuri ca proprietatea detinuta de Iacobit sa intre in legalitate si in posesia Primariei. Este vorba despre fosta baza Victoria din spatele terenului de fotbal de pe centura, in imediata vecinatate a cimitirului Pacea. Casa se afla in acest moment in paragina si este folosita de Iacobita ca spatiu de depozitare, sustine Eugen Turcanu.

Totul a pornit de la o casa, ca a apartinut fostei PTTR si este in spatele terenului de fotbal Victoria. Am inceput sa fac demersuri ca acea casa sa intre in patrimoniul Primariei si de atunci i-a sarit tandara lui Iacobita. El detine acea casa si acel teren insa nu are nici un act precum ca ar fi a sa. Nu stiu cum a ajuns sa aiba acea proprietate, am inteles ca prin tatal sau care a fost salariat la posta. Ceea ce e acolo e imposibil de descris, au fost caini, e mizerie si paragina. Am trimis si Politia Locala care a constatat ca Iacobita nu are nici un act pe casa care o tine. Acolo a fost teren de tenis si de handbal dar acum totul este paragina. In plus Iacobita a venit si ne-a amenintat ca el a fost in razboi in Iugoslavia si ca primeste peste pensie de acolo si ca e bogat si ca ne va arata el noua. Pana una alta, nici sarcinile de serviciu nu si le indeplinea. Acum protesteaza ca detine o casa de care municipalitatea are mare nevoie„, declara directorul DSPSA.

Scandalul insa continua, fara a se cerceta dedesubturile. In Consilul Local s-a format deja o comise de ancheta la initiativa PSD (in paralel cu Politia). Din comisie fac parte Cosmin Andrei şi consilierii Gabriel Tănasă (PSD) şi Marius Oroşanu (PNL). Consilierii liberali nu au dorit să participe la votul secret vizând desemnarea membrilor comisiei, anunţând că ar trebui ca aleşii locali să aştepte concluziile organelor de anchetă. Liberalii au plecat de la şedinţă, însă Marius Oroşanu nu a putut să-şi urmeze colegii motivat de faptul că era preşedinte de şedinţă.

 

de |2019-10-04T07:30:16+03:004 octombrie 2019|Important, TOP NEWS, Uncategorized|

Leave A Comment