Procurorii botoșăneni încearcă să dreagă busuiocul în legătură cu gafa produsă zilele trecute când au comunicat instanței că un primar, inculpat într-un dosar penal , este decedat în timp ce el este viu și bine mersi.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani a emis astăzi un comunicat de presă în care încearcă să găsească scuze cu privire la clasarea dosarului penal în care primarul din Cristești, Lucian Borfotină, este cercetat pentru mai multe fapte penale. După cum am relatat, acesta a scăpat de dosarul penal după ce procurorii au comunicat instanței că a decedat și că din acest motiv clasează cauza. Procurorii susțin că de fapt ei s-au referit la fostul primar din Cristești, Ioan Aciobăniței, care într-adevar este decedat pe data de 15.05.2017. Acest lucru este de necontestat însă Elena Brehuiescu, femeia care a formulat plângerea penală nu a avut absolut nimic de împărțit cu acesta,  ci cu actualul primar Lucian Borfotină, pe care de altfel îl acuză de o serie întreagă de infracțiuni comise cu scopul de a o concedia din Primăria Cristești.

Aveți mai jos comunicatul de presă al Parchetului, dreptul la replică a primarului , dar și declarația video a părții vătămate care susține că în viața ei nu a  formulat vreo plângere penală împotriva fostului primar, decedat. Femeia susține că singurele plângeri penale au fost făcute împotriva lui Borfontină, declarat mort și a cărui dosar penal a fost clasat. Totodată publicăm integral și DREPTUL LA REPLICĂ al primarului Lucian Borfotină.

Comuniat de presa 

 

Video -Elena Brehuiescu (parte vatamata)

 

DREPTUL LA REPLICĂ AL PRIMARULUI BORFOTINĂ