Fostul sef al PNL Botosani si presedinte de CJ Florin Turcanu si-a propus sa desfiinteze in judet filialele PNL. Asta pentru ca desi a solicitat, el nu a mai fost primit in randul liberalilor din cauza proceselor pe care le are.

In mai putin de o saptamana, actualmente la ALDE, Turcanu a reusit sa convinga patru primari liberali sa se alature noului sau proiect politic. Trei dintre acestia sunt din zona PNL controlata si gestionata de senatorul Costel Soptica care in acest mod ramane fara candidati de primari cu sanse in sectoarele de care trebuie sa se ocupe.

Paltinis, Hiliseu si Stiubeni sunt exemplele clare ca Florin Turcanu vrea sa isi faca echipa la ALDE si ia de peste tot de unde este facil. In acest moment din cauza anilor de opozitie si a lipsei de fonduri, primarii liberali sunt cei mai facili.

Unii lideri liberali considera o greseala faptul ca Turcanu nu a fost primit inapoi in PNL:

„Cu bune si cu rele era un castig. Sigur, el a incercat o negociere pe pozitie de forta cerand pentru el postul de secretar general al partidului si un post in conducere pentru Roxana Anusca, sotia sa. Nu i s-a dat si s-a orientat catre ALDE de unde ne face zile fripte. Nu stiu cum se face ca ia doar primari de la Soptica. In felul acesta nu-l vedem pe senator bine la alegeri si candidatura sa la CJ poate fi pusa in pericol.„.

Targetul lui Florin Turcanu pana la alegerile locale este sa ia de la PNL cel putin 10 primari. La toate actiunile lui Florin Turcanu, PNL Botosani nu a avut pana acum nici o reactie.