Vineri spre sâmbătă noapte , ferma de capre a primarului Cătălin Rotundu din Dângeni, care este şi secretar general al PNL Botoşani, a fost incendiată de persoane necunoscute. Focul a mistuit aproape o sută de tone de furaje, iar pentru stingerea incendiului a fost necesară  intervenţia a 20 de pompieri din Trușești, Săveni și Botoșani şi de  cinci autospeciale cu apă și spumă,

Incendiul a fost observat de oamenii din zonă care au sunat imediat la 112.  ” La sosirea forțelor de intervenție la fata locului, ardeau aproximativ 90 tone de furaje, existând pericolul de propagare a flăcărilor la alte 90 de tone de furaje”, a precizat ofiţerul Dorina Lupu, purtător de cuvânt al ISU Botoşani.

Primarul din Dângeni susţine că focul a fost pus de persoane rău intenţionate care probabil încearcă să se răzbune pe el pentru convingerile sale politice. Coincidenţă sau nu, incendiul a avut loc în prima zi de campanie electorală şi după ce guvernul PSD a fost demis prin moţiune de cenzură.

Mi-au dat foc la fermă de data asta. Este a patra incendiere. Aproape 200 de tone de furaje arse și pentru 100 de tone pline de fum care nu mai pot fi date la animale. Nu știu cât vom mai rezista. Până acum niciunul prins”, ne-a declarat primarul liberal, Cătălin Rotundu.

Cazul a intrat şi în atenţia Poliţiei, fiind vorba de o infracțiune. De altfel, nu este prima dată când proprietățile primarului sunt ținta unor astfel de incendieri, în 2008 fiind un incendiu la o discotecă deținută de soția lui, iar în 2014 un magazin aparținând familiei a avut aceeași soartă.