Prefectul Dan Slincu poate sa isi faca bagajele. Ieri intr-o conferinta de presa, senatorul Costel Soptica a confirmat ca PNL dupa preluarea puterii va inlocui toti pesedistii din demnitatile publice, prima functie vizata fiind cea de prefect. Presedintele PNL Botosani sustine ca vor exista corpuri de control de la ministere care vor face o analiza amanuntita si o evaluare pe fiecare angajat in parte.

PNL nu va face disponibilizari. Va exista o comasare de ministere si se va face o analiza pe fiecare salariat in parte. Vor exista posturi la care probabil se va renunta. Au de ce se teme cei care au fost angajati pe pile, pe posturi facute anume pentru ei si cei care nu sunt capabili”. 

Soptica nu a avansat nici un nume pentru un viitor prefect sustinand insa ca PNL are persoane pregatite sa ocupe oricand acest post. Deasemeni el sustine ca nu va avansa nici o lista cu propuneri de ministri sau secretari de stat din Botosani, lasand acest lucru la latitudinea conducerii centrale a partidului.

Avem oameni pregatiti sa ocupe orice functie. Cu sigiuranta in structurile guvernului vor fi si botosaneni insa nu stiu pe ce functii. Noi nu vom avansa nici o propunere, partidul va hotara cine va ocupa posturi si ce posturi”

Presedintele PNL Botosani a anuntat ca Cristian Roman nu va fi prefect de Botosani.