Dupa ce a castigat premiul pentru regie la festivalul „Up Parade of the winners’ din Ulan Bator (Mongolia), piesa de teatru Sa nu ne razbunati a incantat ieri publicul din Vatra Dornei. Actrita botosaneana Silvia Raileanu a fost scoasa la aplauze de mai multe ori, audienta numeroasa fiind pur si simplu vrajita de prestatia sa. Publicul dornean, format in mare parte din liceeani, a rezonat cu subiectul si interpretarea piesei care nu este una de loc usoara.

„Sa nu ne razbunati” spune povestea Margaretei Spanu, o basarabeanca care a fost deportata in Siberia inca de copil. Suferintele acesteia si intamplarile prin care a trecut sunt jucate pe scena de Silvia Raileanu intr-un mod care nu are cum sa te faca sa nu rezonezi. Dealtfel, cei prezenti ieri seara la Casa de Cultura din Vatra Dornei au facut acest lucru si nu s-au putut dezlipi de actrita nici dupa ce piesa s-a terminat. Toti au vrut sa faca poze cu actrita din Botosani, sa stea de vorba cu ea si sa se imprieteneasca.

Violeta Codorean, directoarea Casei de Cultura din Dorna a declarat:

O seară unică, un spectacol tulburător care ne-a răscolit tuturor sufletul, o actriță care ne-a transpus pe toți în povestea dureroasă a tinerei Margareta Spânu Cemârtan deportată în Siberia…
Un public tânăr minunat care, la final, a aplaudat cu lacrimi în ochi..”

„Sa nu ne razbunati” va fi jucata in Botosani pe data de 29 octombrie la Teatrul Vasilache. Piesa o are ca actrita pe Silvia Raileanu, regia e semnata de Mirela Nistor si Silvia Raileanu, montajul video a fost asigurat de Florin Petrosceac iar vocea din off este a actorului Cezar Amitroaie.