Dupa scandaluri cu batai, angajari preferentiale anchetate de DNA, tensiuni cu agricultorii, o alta napasta cade peste APIA Botosani! Fostul director Liviu Zaharia se poate intoarce inapoi pe post. Acesta a fost achitat de Tribunalul Botosani in procesul de 143.000 de RON in care a fost acuzat de complicitate.

Trei persoane au fost trimise  în judecată în vara lui 2017, în urma unei anchete a procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Potrivit anchetatorilor, în luna mai 2010, Ion Munteanu, în calitatea sa de administrator şi preşedinte al consiliului de administraţie al cooperativei agricole „Holmferm” din comuna Frumuşica ar fi depus la APIA Botoşani mai multe documente false, inexacte şi incomplete, solicitând subvenţii europene pentru închirierea unei suprafeţe de 523,21 hectare de păşune.

Cererea a fost aprobată în iunie 2011 de către reprezentanţii APIA, iar ulterior cooperativa agricolă a beneficiat de 143.538,33 de lei reprezentând plata directă în cadrul Schemei de Plată Unice pe Suprafaţă aferentă campaniei 2010. Atunci, procurorii au considerat că cererea pentru subvenţii ar fi fost depusă la instigarea primarului din Frumusica Constantin Rădeanu, banii fiind obţinuţi ilegal cu o posibilă complicitate a lui Liviu Stelian Zaharia, pe atunci doar funcţionar APIA.

Primarul din Frumusica a fost condamnat insa Liviu Zaharia a fost achitat. Sentintele nu sunt definitive. Daca vor ramane asa, Constantin Radeanu isi va pierde mandatul insa Liviu Zaharia va reveni pe postul de director ceea ce va creea un adevarat tsunami in APIA Botosani

Toata sefimea PSD va face un pas in spate, ocupandu-si posturile anterioare pentru a-i face loc lui Zaharia in functia de conducere. In felul acesta vor exista persoane care nu se vor mai regasi in schema de personal de la APIA si cel mai probabil utimul venit va fi primul plecat. In acest caz este vorba despre nevasta unui lider PSD, Patrauceanu Daniela, care a ajuns director la aceasta institutie printr-un dubios concurs de imprejurari.

Fulminanta cariera a acesteia poate fi stopata de decizia Tribunalului Botosani daca ramane definitiva.

 

Amanunte: https://www.botosaninecenzurat.ro/20190708-nerusinare-un-vicepresedinte-psd-si-a-cocotat-nevasta-pe-o-functie-de-director-la-apia.html