Se ingroasa randurile somerilor: Jatex se inchide!

Dupa aproape 30 de ani de functionare, fabrica de tricotaje Jatex se va inchide. 1 noiembrie este ziua in care zeci de salariati isi vor pierde serviciile si vor trebui sa se reorienteze catre alta firma sau alta activitate. Cel mai probabil motivele pentru care Jatex SA va deveni istorie sunt dificultatile financiare si lipsa de comenzi, piata tricotajelor fiind una in scadere.

Deja la Agentia Judeteana pentru Somaj au incept sa apara cereri de la textilistele de la Jatex pentru inscrierea la diverse cursuri de calificare. Majoritatea cerintelor sunt pentru cursuri de brutar, care vor incepe la 2 noiembrie si cursuri de patiser,

Cei de la Jatex se pare ca nu au fost capabili sa tina pasul cu piata, neaplicand metode moderne de marketing si vanzare. Site-ul www.jatex.ro se afla in constructie si probabil nici nu va mai fi functional vreodata desi domeniul este cumparat.

SC Jatex SA este prima firma mare din Botosani care lucreaza in sistem lohn si care isi inchide portile. Nu se stie inca care va fi destinatia viitoare a spatiului in care pana acum a functionat fabrica de tricotaje.

Ultimele date financiare facute publice despre Jatex sunt din 2010 cand Ziarul Financiar titra ca fabrica botosaneana a incheiat anul cu un profit net de 104.929 RON, in scadere fata de anii precedenti. Jatex a fost listata si pe piata Rasdaq insa in 2013 s-a retras de pe aceasta piata, oferindu-se celor care detineau participatiuni  suma de 3 lei pentru o actiune. O perioada Jatex a fost in insolventa, dar a reusit sa treaca peste. Se pare ca toate aceste aceste actiuni nu au fost suficiente pentru ca firma botosaneana sa ramana pe piata.

de |2019-10-23T07:30:26+03:0023 octombrie 2019|TOP NEWS|

Leave A Comment