Casa Ankele a fost scoasă la vânzare pe site-ul Casei de licitaţii Artmark Historical Estate. Preţul de pornire la licitaţie este de 550.000 de euro, imobilul fiind estimat la 600.000 – 700.000 de euro. Casa Ankele este prezentată pe site-ul de licitaţie ca fiind “bijuteria eclectică din Centrul Istoric al orașului Botoșani”, ca având 14 camere, cu un teren cu o suprafață de 585 mp și o suprafață construită 1101mp. Clădirea este construită în anul 1836.

Casa Ankele a fost construită în 1836 și rămâne până astăzi una dintre clădirile-emblemă din Centrul Istoric al municipiului Botoșani. Poartă numele familiei de armeni mutate în Moldova din Austria, la începutul secolului al XIX-lea. Imobilul este dispus pe două niveluri și amplasat pe colț, fiind vizibil dinspre ambele căi pietonale ale Centrului Vechi. Clădirea eclectică prezintă o remarcabilă valoare istorică și arhitecturală. Cele două fațade simetrice au opt ferestre pe fiecare latură, la patru dintre acestea fiind construit câte un balcon de zidărie. Ferestrele au pilaștri mărginiți la exterior de ancadramente, un tip de ornamentație unic în Botoșani. La baza cupolei metalice este gravat numele proprietarului. Deasupra, un grup statuar întruchipează doi îngeri de piatră ce țin în mâini blazonul familiei.Prin poziționarea, arhitectura și istoria sa, Casa Ankele din Botoșani merită repusă în valoare și integrată într-un proiect cultural-turistic care să pună în evidenţă trecutul său și al orașului.”, se arată pe site-ul Casei de licitaţii.

De șase ani aleșii locali botoşăneni au amânat cumpărarea acestui imobil iar actualul proprietar a decis să găsească un cumpărător prin intermediul acestei case de licitaţii.

Casa Ankele nu este utilizabila avand nevoie de reparatii capitale. Cele mai scumpe sunt de consolidare. Reparatiile la acest imobil nu se pot realiza decat cu avizul istoricilor, casa fiind monument de patrimoniu.