FOTO: Sportivi ai DAO Botoșani, participanți la Stagiul Internațional de Tam The

Federația Română de Arte Marțiale a organizat, în perioada 25-27 octombrie a.c., la Brașov, Stagiul Internațional de Tam The, conform calendarului competițional pentru acest an sportiv. Din partea Clubului Sportiv DAO Botoșani, au participat la stagiu de șase sportivi.

Stagiul desfășurat sub îndrumarea maestrului fondator Thay Chuong Mon Pham Xuan Tong în județul Brașov, o legendă vie în lumea artelor marțiale vietnameze, a avut o participare de 143 de persoane.

Tam The-ul, similar Tai Chi-ului, s-ar putea defini ca o succesiune de mișcări lente menite să inducă o stare de unitate și de armonie între corp și spirit.

Tam The este  o modalitate de refacere, îmbunătăţire şi menţinere a sănătăţii într-un mod natural, accesibil oricui, indiferent de vârstă şi condiţie fizică.

Meditaţia este dezvoltarea conştientă a facultăţilor mentale.

Termenul se referă la numeroase tehnici care permit dezvoltarea calmului, a relaxării, concentrării focalizate, bunăvoinţei, compasiunii, toate aceste tehnici având acelaşi scop, antrenarea spiritului, un antrenament asemănător celui pe care îl necesită practicarea unui sport.

Tam The-ul se adresează atât spiritului cât și corpului fizic, fiind un concept filozofic (Yin – Yang) dar și o știință a vindecării.

Scopul final al Tam The-ului este obținerea unității dintre corp și un spirit tânăr, odată cu păstrarea stării de sănătate a organismului.

Această activitate face parte din Proiectul “Qwan Ki Do –activități sportive în anul 2019, realizat cu sprijinul Municipiului Botoșani și al Consiliul Local Botoșani.

de |2019-10-29T16:10:57+02:0029 octombrie 2019|Local, TOP NEWS|

Leave A Comment