În cadrul unei ședințe a Biroului municipal PNL Botoșani, liberalii au votat un target electoral care, dacă nu este atins, va atrage demiterea responsabililor de campanie pentru prezidențiale.

Practic, dacă un anume procent vânat pentru fiecare zonă în parte nu este egalat, cei care coordonează promovarea elecorală ar fi obligați să își dea demisia.

Pentru municipiul Botoșani, se dorește un procent de 31% pentru Iohannis, propunerea aparținându-i chiar lui Viorel Iliuță, președintele organizației din municipiul Botoșani a PNL. Asta, în condițiile în care reprezentanți ai campaniei din fiecare unitate administrativ-teritorială din județ au anunțat că au ca obiectiv un procent de minimum 30%.

O situație mai puțin confortabilă este pentru curajoșii din municipiul Dorohoi, care vor aproape 40 de procente pentru candidatul partidului spre Cotroceni, în contextul în care, de-a lungul timpului, PSD a câștigat detașat toate alegerile.

Cu alte cuvinte, dacă ceea ce au stabilit membrii PNL din județ se respectă, județul ar înregistra un val de demisii din cadrul organizaței liberale.