Balul oamenilor de afaceri din Botosani starneste dicutii prin modul in care a fost organizat si prezentat topul firnelor locale. Au fost premiate si medaliate in special firmele care nu produc.

Un om de afaceri prezent la festivitati declara:

Uitati ce 0 este industria din Botosani. Doar se incurajeaza consumul si nu productia. Firmele care produc nu sunt deloc incurajate, dar in schimb noi facem plecaciuni publice la societatile care doar incurajeaza consumul. Ar fi trebuit sa spuna la Balul oamenilor de afaceri ca se inchide Jatex si alte firme de confectii, nu sa le premieze„.

Doar cei care au cotizat la Camera de Comert si Industrie au avut acces in top si au fost amintite la festivitatea organizata de CCIA.

Numele firmelor din Topul Județean al Firmelor care au ocupat unul din primele 10 locuri la secțiunile ”Profit” și ”Cifra de afaceri” au fost citite doar dacă patronii acestora au contribuit financiar la organizarea evenimentului. Adică au făcut sponsorizări ori au achitat câte 400 de lei de persoană pentru un meniu.

Astfel s-a ajuns în situația ca numele firmelor care de aproape 10 ani ocupă locuri de frunte în anumite categorii din Top să nu fie pronunțat nici măcar o singură dată într-un deceniu pentru simplul fapt că au refuzat să trimită pe bani reprezentanți la Balul Oamenilor de Afaceri.

Date fiind aceste aspecte au existat momente hazlii în care au fost citite și premiate firme cu rezultate mai slabe doar pentru că patronii acestora au plătit la CCIA.