Tincu ar vrea sa transforme Rapsodia Conf in Lidl si cartier rezidential!

Lidl a intentionat sa cumpere spatiile in care functioneaza Serconf si Rapsodia Conf pentru a deschide in centrul vechi un centru comercial! Reprezentantii lantului de magazine au oferit insa un pret infim, de numai 300 de euro pe metru patrat. Actionariatul Serconf a declinat din primul moment oferta din cauza pretului subevaluat. Actionarul principal de la Rapsodia Conf ar fi fost tentat sa accepte acesta oferta insa tranzactia e greu de realizat.

Reprezentanti de la Primarie de la compartimentul Urbanism sustin insa ca este greu de construit altceva pe terenul unde functioneaza Rapsodia Conf:

Sunt beciurile  din centru vechi despre care nu se stie mai nimic. Trebuie facut un studiu geo temeinic care ar costa foarte mult. In plus, mai exista in zona si doua proprietati private care incurca toata aceasta afacere. Mai mult decat atat, in zona, in patrimoniul Rapsodia Conf se afla si doua cladiri care ar trebui demolate pentru acest proiect dar e greu pentru sa sunt cladiri de patrimoniu”. 

In cazul in care tranzactia s-ar perfecta chiar si fara ca SC Serconf sa vanda, actionarul principal de la SC Rapsodia Conf Mihai Tincu ar trebui sa relocheze sau sa inchida activitatea societatii. Fosta fabrica de confectii lucreaza acum pentru diverse companii de moda din Italia, insa in ultimii ani a cunoscut o scadere a numarului de angajati. Rapsdia Conf are peste 65 de ani de cand functioneaza insa in toata aceasta perioada investitiile in tehnologie au fost minime. De cand a fost construita, la aceasta firma nu au fost schimbate nici macar geamurile.

In plus, cei de la Primarie sustin ca un centru comercial in zona nu este oportun, fiind in preajma unor monumente istorice de marca. Traficul din zona s-ar aglomera si ceea ce cei de la Lidl ar dori sa faca nu ar cadra deloc cu imaginea de ansamblu a arealului, Lidl ar fi interesata de minim 3000 de metri patrati, suprafata de care firma botosaneana dispune.

 

 

 

de |2019-11-04T07:30:11+02:004 noiembrie 2019|TOP NEWS|

Leave A Comment