Profesorul Mihai Poclid si-a lansat ieri cartea la care a muncit mai bine de 12 ani. Este vorba despre Dictionarul geografic enciclopedic al judetului Botosani. Este mai mult decat o monografie, cartea continand date extinse despre toate asezarile din judet si mai mult decat atat despre intreaga geografie si toponimie a zonei. Profesori, elevi, inspectori, cadre didactice universitare, personalitati ale vietii publice sau pur si simplu persoane interesate, toate au participat la aceasta lansare de carte care a avut loc in amfiteatrul Liceului AT Laurian.

Lucrarea profesorului Mihai Poclid a fost foarte bine primita de audienta, vorbitorii laudand calitatea documentarii, acuratetea scrisului si volumul de munca, concluzionand ca aceasta carte este una care nu trebuie sa lipseasca de la nici o institutie, de la nici o biblioteca scolara sau din nici o biblioteca de geograf.

Mihai Poclid a declarat:

12 ani de munca, din care vreo 4 petrecuti in arhivele statului. Dupa aceea a urmat munca de teren, de documentare si cercetare asa ca am batut judetul centimetru cu centimetru. Aceasta carte este un vis implinit care pune judetul Botosani in alta lumina, necunoscuta pana in prezent. Avem un judet frumos si daca veti frunzari Dictionarul Enciclopedic Geografic va veti convinge de acest lucru”. 

Presedintele Sociatatii romane de Geografie, prezent si el in amfiteatrul de la AT Laurian a tinut sa sublinieze:

Este unica carte de acest fel din Romania si m-as bucura ca fiecare judet sa aiba asa ceva. E important ce lasam in urma sa stii si nepotii nostri de unde vin. Dupa Monografia judetului Botosani scrisa de Mihai Poclid, aceast carte reprezinta o incununare a succesului”. 

La fel si presedintele CJ Costica Macaleti si-a exprimat incantarea in ceea ce priveste aceasta aparitie editoriala sustiand ca institutia pe care o conduce va cauta sa sprijine in continuare astfel de actiuni care nu fac decat sa aduca un plus de imagine judetului Botosani. Aparitia acestei lucrari a fost finantata in mare parte de Consiliul Judetean prin concursul de proiecte.