Unica firma din Botosani care chiar prinde lucrari pe bune, fara a avea nici un fel de factor politic determinant in spate este Hidruplasto. Dupa lucrari majore in Bucuresti sau Suceava, firma controlata de Catalin Silegeanu a dat lovitura acum si in Miercurea Ciuc. Solutiile propuse de Hidroplasto Botosani sunt agreeate atat de investitorii privati cat si de companiile de stat. Desi nu sunt cele mai ieftine sunt in schimb cele mai bune asigurant lucrarilor durabilitate si calitate. Hidroplasto lucreaza cu produse si tehnologii noi, inovative, la care competitorii de pe piata nationala nu au acces.

Un nou proiect marca Hidroplasto- Instalare rosturi dilatatie la poduri: Drum de ocolire a municipiului Miercurea Ciuc -Tronson Sud -Nord -Rosturi dilatatie tip Hidroplasto BJ şi BJR sunt adecvate pentru translaţii longitudinale de 50 până la 165 mm la poduri, drumuri şi alte construcţii. Datorită designului simplu, atât asamblarea precum şi mentenanţă sunt simple ale acestor rosturi dilatatie. Catalin Silegeanu, actionarul majoritar de la Hidroplasto spune:

Aceste rosturi dilatatie sunt instalate între suprafaţa de rulare a podului şi drum iar ele au rol sa absoarbă mişcările care apar de la diferenţe de temperatură, deformarea şi contracţia structurii şi sarcina de trafic. În cazuri speciale, acestea trebuie să absoarbă deplasările transversale şi rotaţiile în jurul celor trei axe spaţiale şi eventual gradientele longitudinale trebuie avute în vedere. Rosturi dilatatiefabricate de compania germana GUMBA îndeplinesc toate acestea . Aceste rosturi dilatatie au proprietati de impermeabilizare datoria drenurilor si a barierei de vapori.

Rosturi de dilatatie tip BJ şi BJR sunt fabricate la lungimea standard de 1100 mm (în ciuda bordurilor). Este posibilă şi fabricarea de capete sau curburi mai mici. Instalarea tuturor tipurilor se face cu elemente de fixare ca de exemplu, substanţe chimice de fixare Fischer.

Există doua tipuri de rosturi dilatatie cu patru versiuni disponibile. Rosturile de deplasare sunt compuse în general dintr-un corp elastomeric care îndeplineşte toate cerinţele de dilataţie, duritate, stabilitate şi rezistenţă la ozon.

Hidroplasto este unica firma din Romania care detine o fabrica pentru producerea de granule din PVC.